Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De 3 voordelen van deels besloten werkplekken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De 3 voordelen van deels besloten werkplekken

Er zijn drie soorten werkplekken: open, besloten en deels besloten werkplekken. Uit onderzoek van Regus blijkt dat 90 procent van de medewerkers de voorkeur geeft aan deels besloten werkplekken. Maar wat zijn de voordelen van deels besloten werkplekken?

Open, gesloten en deels besloten werkplekken

Bij open werkplekken is de kantoorruimte volledig open en is er geen gebruik gemaakt van afscheidingen of muren. Volledig gesloten werkplekken zien we tegenwoordig nauwelijks meer, maar vroeger zag je natuurlijk heel vaak lange gangen met aparte kantoorruimten. We zien steeds vaker dat medewerkers samen werken in een grotere ruimte. Het voordeel van een gesloten werkplek kan zijn dat je in alle rust je werk kan doen en gewoon de deur dicht kan doen zonder gestoord te worden. Toch zijn gesloten werkplekken niet aan te raden. Er wordt dan letterlijk een drempel gecreëerd om naar een collega toe te stappen. Daarom zien we tegenwoordig vaker open of deels open/besloten werkplekken. Dit zijn de voordelen van deels besloten werkplekken.

1. Meer productiviteit

Uit het onderzoek van Regus komt naar voren dat deels besloten werkplekken zorgen voor de productiviteit. Je kunt je afvragen of deels besloten werkplekken goed zijn voor de concentratie bij redelijk veel transparantie en openheid. Maar een open uitstraling zorgt juist voor een prettige sfeer en hierdoor zijn werknemers sneller geneigd productief te zijn. Met een glazen wand of een (akoestische) scheidingswand kun je een beschutte werkplek maken, waardoor de werknemers zich op hun gemak voelen, maar waardoor de concentratie ook behouden blijft. Voor werken op afstand worden business lounges gezien als de beste combinatie tussen meer productiviteit en netwerken.

2. Onderlinge communicatie

Ondanks dat gedeelde kantoren vaak rumoeriger gevonden worden, vindt bijna driekwart dat ze essentieel zijn voor de onderlinge communicatie. Als je in gesloten ruimten zit, kun je niet goed met elkaar samenwerken en is de drempel hoog om snel iets te vragen aan iemand die in een andere ruimte zit. Deels besloten werkplekken, met bijvoorbeeld scheidingswanden, zorgen ervoor dat je sneller kunt communiceren en bovendien is het ook beter voor de sfeer in het team. Een open werkomgeving bevordert de sociale interactie binnen een organisatie. Kennis wordt gedeeld en er is meer interactie.

3. Flexibel werken

Door deels besloten te werken, wordt een kantoor flexibel. Scheidingswanden zijn perfect om meer privacy te creëren op de werkvloer. Je kunt kiezen voor mobiele scheidingswanden die makkelijk verplaatsbaar zijn, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor staande scheidingswanden of opzetwanden. Scheidingswanden zorgen voor een deels besloten werkplek. Je hebt privacy, maar je kunt ook gemakkelijk overleggen met collega’s. Naast het creëren van privacy zorgen scheidingswanden ook voor een goede akoestiek op kantoor. De speciale akoestische wanden absorberen geluid en dat zorgt voor minder galm in de kantoorruimte. Bovendien kunnen scheidingswanden ervoor zorgen dat de ruimte in een handomdraai anders ingedeeld wordt.

De ideale mix

Vind je een deels besloten werkplek alsnog te lawaaierig? Het is natuurlijk altijd mogelijk om een gedeelte van de dag met een koptelefoon op te werken. Zorg ook dat er afspraken zijn over telefoneren op de werkvloer. Als mensen de hele dag zitten te bellen op een hoog stemvolume, kan dit hinderend zijn voor collega’s. Afgesloten ruimtes om te bellen of vergaderen zijn daarom een goede toevoeging aan een kantoorgebouw. Om iedereen tevreden te stellen en je werkplek aan je werkzaamheden aan te kunnen passen, is een mix van open, besloten en deels besloten werkplekken op kantoor aan te raden. Zo is er voor ieder wat wils en kun je je ook gemakkelijk terugtrekken als je even wilt bellen of in stilte wilt werken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels