Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Daglicht op kantoor is belangrijk voor de nachtrust

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Daglicht op kantoor is belangrijk voor de nachtrust

Verlichting op kantoor is erg belangrijk. In deze blog kon je al lezen of je warme of koude verlichting moet gebruiken op kantoor, maar onderzoek wijst nu uit dat mensen die in een kantoor werken waar ramen aanwezig zijn 47 minuten per nacht langer slapen dan mensen die weinig tot geen daglicht zien.

Daglicht is gezond. Dat is algemeen bekend. Je merkt het zelf waarschijnlijk wel als je de hele dag binnen hebt gezeten zonder veel licht en als je dan daarna even naar buiten gaat. Daglicht zorgt voor de productie van vitamine D in je huid. Daarom is het belangrijk om op je werkplek voldoende te worden blootgesteld aan daglicht. Licht reguleert het bioritme en geeft je lichaam een signaal om in slaap te vallen. Daarom worden we slaperig als je overdag bijvoorbeeld naar een donkere bioscoop gaat. Mensen die overdag meer worden blootgesteld aan daglicht, slapen dus beter. En dat zorgt ook voor een hogere arbeidsproductiviteit. Als werkgever ben je dus eigenlijk verplicht om te zorgen voor goede verlichting op het werk.

Verlichting op je werkplek

Krijg je te weinig licht op kantoor? Zorg er dan voor dat je iedere dag een keer naar buiten gaat om een klein rondje te lopen. Ook goed voor de beweging! Licht van buiten heeft de voorkeur. Positieve effecten van licht komen door daglicht en niet door kunstlicht. De beste richting voor je bureau is trouwens om de kijkrichting parallel aan het raam aan te houden. Zo valt het zonlicht niet op je beeldscherm en kijk je ook niet tegen de zon in.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels