Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Daglicht goed voor een gezonde werkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Daglicht goed voor een gezonde werkplek

Als het gaat om een ‘gezonde werkplek’ dan wordt in eerste instantie vaak gedacht aan ergonomisch verantwoord kantoormeubilair. Natuurlijk is het van belang dat je op je werkplek de juiste (ergonomisch verantwoorde) kantoormeubels hebt om je werk goed te kunnen doen: een bureau en bureaustoel op de juiste hoogte en op de juiste manier in- en afgesteld. Maar er is meer dat bijdraagt aan een gezonde werkplek. Zo is bijvoorbeeld de ruimte die je hebt om te kunnen werken belangrijk: heb je voldoende meters om je heen en zit je niet te krap op je collega’s. En ook de aanwezigheid van planten in de ruimte speelt een rol, want planten zorgen voor voldoende zuurstof in de ruimte. Er is echter nog een factor die belangrijk is voor een gezonde werkplek, en dat is er een die ook nog eens flinke invloed heeft op de productiviteit: de aanwezigheid van daglicht.

Meer daglicht op de werkplek = productiever

Northwestern University in Chicago heeft onderzoek gedaan naar de invloed van daglicht tijdens het werk op de productiviteit. Daaruit blijkt dat mensen die veel daglicht hebben op hun werkplek een stuk productiever zijn. Daarnaast blijken deze mensen ook beter te slapen thuis, zij bewegen meer en hebben een hogere kwaliteit van leven, dan mensen die tijdens hun werk nauwelijks daglicht zien.

In het onderzoek zijn werknemers die werken in een kantoorruimte met veel daglicht vergeleken met hen die maar weinig daglicht zien overdag. Een werkplek met veel daglicht staat garant voor minimaal drie kwartier meer slaap per nacht. De groep die werkt in een kantoorruimte met veel daglicht hebben daarnaast meer energie en minder lichamelijke problemen. Hun productiviteit is dus ook een stuk hoger.

Werk jij nog steeds op een werkplek met weinig daglicht, dan is het de hoogste tijd om dit eens aan te kaarten bij het management. Volgens de geldende Arbo-normen moeten werkplekken in Nederland namelijk altijd voorzien zijn van daglicht.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels