Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Collega’s zijn meest storende factor op werk

  • Geplaatst op
  • Door Redactie

Uit onderzoek van DFT Ondernemen onder ruim 5.000 werknemers blijkt dat collega’s de meest storende factor zijn op het werk.

Niet telefoontjes, stapels dossiers of een overlopende inbox zijn het meest storend. 38 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze overdag het meest worden afgeleid of gehinderd in hun werk door collega’s die bijvoorbeeld vragen stellen, aan het bellen zijn of op een andere manier afleiden. 18 procent vindt omgevingsgeluiden hinderlijk en 15 procent vindt berichten op de smartphone het meest hinderlijk. Een kleine groep noemt e-mails (14 procent), social media (6 procent), terwijl 11 procent vooral piekert over een lange to-do-list op hun werk.

Tips om effectiever te werken op kantoor

Heb je soms moeite om effectief te werken op kantoor? Dan helpen deze tips je misschien.

- Zorg ervoor dat je een ruimte hebt waar je zonder al te veel omgevingsgeluid aan de slag kunt gaan. Moet je echt iets heel belangrijks afmaken? Overweeg dan om dit even thuis te doen, zodat je in alle rust kunt werken.

- Belangrijke telefoontjes plegen? Loop even naar de gang of naar een plek waar je niemand kunt storen.

- Werk met een koptelefoon op. Soms niet heel sociaal, maar als je je echt wil concentreren, werkt dit wel. Je kunt eventueel muziek opzetten, maar als je een goede koptelefoon hebt, dempt deze al een heleboel geluid.

- Stel prioriteiten en maak lijstjes. Wat is belangrijk om als eerst te doen? Doe deze taken dan ook als eerst.

- Werk zaken af en doe dus niet vijf dingen tegelijkertijd. Dat zorgt voor chaos en kan ervoor zorgen dat je belangrijke dingen vergeet.

- Als je écht iets af moet maken, zeg dan tegen je collega’s dat je liever niet gestoord wil worden en dat je nu echt even aan de slag moet. Zo kan iedereen er ook rekening mee houden en zijn vragen voor later bewaren.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels