Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Clean desk, doe het lekker zelf!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Clean desk, doe het lekker zelf!

Wanneer een werkplek al netjes is, een clean desk dus, zal het makkelijker zijn deze netjes te houden. Dat heeft zich al meerdere malen bewezen. Je zult namelijk zien dat een paar rommelige werkplekken op een kantoor zal zorgen dat ook de rest van het kantoor in no time rommelig zal worden. Waar dat aan ligt, is moeilijk te bepalen, maar daar invloed op hebben, is wel degelijk mogelijk. Laat eenvoudig dat er daadwerkelijk kantoormeubelen in je kantoor staan.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf” klinkt afgezaagd, maar is in deze wel degelijk de eerste stap voor het beginnen met een goede clean desk policy. Laat bijvoorbeeld geen stapels papier op je bureau liggen die je op dat moment toch niet gebruikt, zet je broodtrommel in de koelkast of je ladeblok. Tevens kan het heel goed werken wanneer je een legbord in de kantoorkast bij je werkplek reserveert als ‘tijdelijke’ opbergruimte. Ook zijn pennenbakjes en bureau-onderleggers uit den boze wanneer je opgeruimde bureaus wilt hebben. Buiten het feit dat het niet meer van deze tijd is, zijn ze vaak de oorzaak en reden om nog meer op je bureau weg te leggen. Wanneer je deze zaken al verandert, is je bureau de meeste tijd leeg en opgeruimd. Je zult zien dat dit ook je collega’s automatisch stimuleert hun werkplek schoon te houden.

Helaas is dit niet genoeg om een goede clean desk policy door te voeren binnen het bedrijf. Clean desk betekent niet alleen een opgeruimd bureau, maar meer een opgeruimd kantoor of zelfs bedrijf. Hieronder een aantal zaken die het kantoor onnodig rommelig maken.

- Jassen die aan de bureaustoelen hangen in plaats van aan de kapstok

- Volle prullenbakken

- CPU’s die op de vloer staan in plaats van in een nette CPU houder onder het blad hangen

- Kabels die als een rommeltje op de grond liggen en grote stofnesten veroorzaken

- Planten die te weinig water hebben gehad

Er zijn tal van zaken die eenvoudig en tegen minimale kosten te veranderen zijn om het kantoor of bedrijf een stuk netter te krijgen. Wat een extra roldeurkast of archiefkast al niet kan doen, een kleine pennenlade onder je bureau of een ladeblok. Ook het aanschaffen van nieuwe prullenbakken of een kapstok voor op de afdeling kan in een handomdraai de definitieve stap zijn naar een goede clean desk policy. Daarbij doe je ook degene die heel het kantoor stoft en stofzuigt nog eens een groot plezier door enkele kabelgoten onder de bureaus te laten monteren.

Echter valt of staat het slagen van heel deze missie wel met onderlinge afspraken om het kantoor netjes te houden. Doe dat op een leuke manier, dus degene die de regels breekt doet €0,10 in de pot of zorgt dat er niemand iets tekort komt tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Ga “cold turkey” en verras je leidinggevende met een “nieuw” kantoor!!

Veel plezier!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels