Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Checklist voor een ergonomische werkplek op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Checklist voor een ergonomische werkplek op kantoor

Als je de hele dag achter de computer zit op kantoor, is het erg belangrijk dat onder meer de hoogte van je stoel en bureau goed zijn afgesteld. Er kunnen anders klachten opspelen zoals nek- en rugpijn. Is jouw werkplek wel ergonomisch ingesteld? Check het in een paar minuten met deze handige checklist!

1. De bureaustoel

Zorg dat je met je voeten plat op de grond staat met je knieën in een hoek van 90 graden. Kunnen je voeten niet bij de grond? Zorg dan voor een voetensteun voor onder je bureau. De armleuningen van de bureaustoel moeten gelijk staan op de hoogte van het bureaublad. Zo kunnen je armen leunen op de leuningen en op het bureaublad. Zorg dat je met je onderrug achterin de bureaustoel gaat zitten.

2. Het beeldscherm

Zet het beeldscherm zo neer dat je er recht op kunt kijken. Dus met een gestrekte nek. Werk je met een laptop? Zet deze op een laptopstandaard. Werk je met twee beeldschermen? Heel handig, want dan werk je sowieso productiever en efficiënter, maar het is wel van belang dat deze op de juiste hoogte staan ingesteld. Zorg dat ze op gelijke hoogte staan en bepaal welk scherm je waar zet of dat je je tweede scherm misschien wel gekanteld wil hebben staan.

3. Het bureau

In de ideale situatie vormen de boven- en onderarmen een hoek van 90 graden en liggen ze recht vooruit. Het werkblad moet breed genoeg zijn om tussen de computer en uw ogen minstens 50 tot 70 centimeter afstand te kunnen laten. Beenruimte is ook belangrijk, hiervoor dient tenminste 60 centimeter aanwezig te zijn. Het is erg handig als het bureau verstelbaar is als er gebruikt wordt gemaakt van flexwerkplekken binnen het bedrijf.

Hoe zit het met jouw werkplek? Zijn jouw bureau, bureaustoel en computerschermen ergonomisch op elkaar afgestemd?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels