Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Bureaustoel kopen? Daar komt veel bij kijken! Wij leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van bureaustoelen. Meer advies nodig? Neem dan contact op!

Met je bureaustoel breng je soms meer uren per dag door dan met wie dan ook. Dan mag je best verwachten dat het een match made in heaven tussen jullie is. En juist dáár gaat het op veel werkplekken mis. Want hoewel elke collega anders is, jullie bureaustoelen zijn waarschijnlijk exact hetzelfde. En in het ergste geval (bij gebrek aan iemand met kennis over ergonomie) zijn ze ook nog gelijk afgesteld. Geen nood, wij leggen je in dit blog exact uit waar je op moet letten. Tijd voor een ‘How To’ bureaustoel kopen!

Ergonomische bureaustoel voor de juiste zithouding

Zitten is slecht voor ons, en slecht zitten al helemaal. Daarom is het belangrijk dat je over een ergonomische bureaustoel beschikt die voldoet aan de ARBO norm. Zo zorg je voor de juiste zithouding. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je de hoogte en het zitvlak kunt verstellen. Je voeten moet je plat op de grond kunnen zetten en je knieën buigen in een hoek van 90 graden. Een bureaustoel met verstelbare armleuningen is helemaal perfect. Die moeten eigenlijk ter hoogte van het bureau staan. Zo kunnen je armen ook in een hoek van 90 graden op tafel liggen. Er zijn 7 stappen waar je op moet letten bij een goede zithouding:

  1. Ogen en nek: wanneer je recht zit, moet je je ogen op de bovenkant van de monitor kunnen richten of er iets onder. Je nek moet je niet hoeven buigen. De ideale afstand van het scherm is 45-70 cm.
  2. Bovenrug: steun je bovenrug door rechtop te zitten met je schouders ontspannen.
  3. Armen en polsen: ontspan je armen langs je zijde met de boven- en onderarm in een hoek van 90 graden. Houd de polsen recht met je vingers ontspannen.
  4. Onderrug: zit volledig tegen de rugleuning om ook de onderrug te ondersteunen.
  5. Heupen en onderlichaam: ‘plak’ jezelf als het ware volledig tegen de rugleuning aan voor een rechte houding.
  6. Knieën en onderbenen: knieën mogen het zitvlak van de stoel niet raken en moeten in een hoek van 90 tot 110 graden gebogen zijn.
  7. Zithoogte en voeten: voeten moeten plat op de grond kunnen rusten.

De ideale bureaustoel: alle opties op een rij

Wil je een bureaustoel zonder wielen, een stoel met harde wielen of zachte wielen? Of ga je voor een design bureaustoel, een zadelkruk of een speciale gaming bureaustoel? Het gebruik van de stoel is een beslissende factor in wat voor soort bureaustoel je moet kiezen. Voor bepaalde beroepsgroepen kan een zogenaamde 24-uurs stoel interessant zijn. Bewakers, programmeurs of (professionele) gamers zitten soms langer dan 8 uur per dag in de stoel. Je kiest dan een andere bureaustoel uit dan voor een vergaderkamer.

In de vergaderruimte kiest men vaak voor een comfortabele fauteuil die er bovendien aantrekkelijk uitziet. Onze conferentiestoel Fan is daar erg geschikt voor. Deze is verkrijgbaar met verschillende onderstellen, stoffen en kleurmogelijkheden. Je kunt hem als leren bureaustoel bestellen met een trompetvoet of met wielen. Het is een echte design bureaustoel die de ruimte een luxe uitstraling geeft.

Gaming bureaustoel of bureaustoel race

Ga je de stoel gebruiken voor een bureaustoel race of als gaming bureaustoel? Dan is een leren fauteuil met trompetvoet een minder goede optie. Voor bijvoorbeeld gamers en programmeurs is de mPosition dé ultieme bureaustoel. Deze stoel is helemaal ontworpen met de werkplek van de toekomst in gedachten. Ga je een gaming stoel kopen, houd deze dan zeker in gedachten. Hierin kun je namelijk staand, zitten én liggend werken.

Directiestoelen

In de directiekamer mogen de bureaustoelen vaak een net wat luxere uitstraling hebben dan de ‘gewone’ bureaustoel. Ons assortiment directiestoelen is voorzien van een hoge rugleuning en leren bekleding. Diverse directiestoelen zijn voorzien van een hoofdsteun en voldoen aan de NPR norm. Zo heb je niet alleen een mooie directiestoel, maar een ergonomisch verantwoorde, goede bureaustoel.

Heb je beweeglijk werk? Dan is een zadelkruk misschien iets voor je. Met zo’n kruk ben je veel mobieler en ze zorgen voor een gezonde rughouding.

Kantoormeubelen kiezen: zó doe je dat

Kantoormeubelen kiezen, kan soms een lastige klus zijn. Er is zo veel keuze! Je wilt graag dat de kleuren en uitstraling bij de rest van de kantoorinrichting passen. Maar is je bureaustoel wit, dan zal dit wel iets meer onderhoud vergen dan een donkere kleur. Daarnaast moet het kantoormeubilair ook goed zijn voor de ergonomie. Bij Inofec Kantoormeubelen kun je terecht voor werkelijk álle bureaustoelen. Van goedkope bureaustoel tot de super-de-luxe mPosition.

Onze Bureaustoel Kiezer houdt rekening met een aantal punten waar goede bureaustoelen aan moeten voldoen. Zo willen we van je weten hoeveel uur per dag de stoel gebruikt wordt. Maar ook je gewicht en lengte zijn belangrijk om te weten. Ook zijn we benieuwd welk soort rugleuning je wil. En of je een bureaustoel wil hebben met of zonder hoofdsteun, een standaard, luxe of design uitvoering. Aan welke ARBO normering moet je stoel voldoen?

Bureaustoel kopen

Wil je graag een bureaustoel kopen maar kom je er toch niet helemaal aan uit? Dan geven wij je graag gratis advies op maat! Neem vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden. Wij helpen je graag!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels