Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Boekenkasten op school

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Boekenkasten op school

In maart wordt er veel aandacht besteed aan literatuur. 9 maart is het namelijk de Dag van de Literatuur en op 25 maart gaat de Boekenweek van start. Een goed moment om stil te staan bij de opslag van boeken bij jou op school. Is er voldoende kastruimte aanwezig? En is er genoeg gelegenheid voor leerlingen om hun boeken op te bergen in kluisjes? In dit blog vertellen we je alle ins en outs voor boekenkasten op school.

Bij Inofec Kantoormeubelen kun je terecht voor verschillende schoolkasten, zoals roldeurkasten, archiefkasten of lockerkasten. Met de schoolkasten van Inofec maak je optimaal gebruik van de ruimte in het klaslokaal. En dat is wat je wil, want het is zonde als er ruimte verloren gaat!

Archiefkasten voor boeken

Op basisscholen zijn er ontelbaar veel boeken te vinden, op ieder niveau en voor iedere klas. Om de boeken lang mooi te houden waardoor ze langer meegaan, is het belangrijk om de boeken op een goede manier op te bergen. Er kan gebruik worden gemaakt van een open boekenkast, maar een archiefkast of roldeurkast zorgt ervoor dat boeken er niet snel uitvallen. Bovendien kun je de kast inrichten zoals je zelf wil met de verstelbare legborden en uittrekframes. Ook kunnen de deuren op slot. Dit kan vooral handig zijn als het gaat om boeken die bijvoorbeeld in de opslagruimte staan en niet iedere dag gebruikt worden. In klassen kan er gebruik gemaakt worden van lage kasten of hoge kasten. Het is maar net wat handig is in het klaslokaal.

Om ervoor te zorgen dat boeken lang mooi blijven, is het goed om op vaste momenten, bijvoorbeeld aan het eind van iedere dag, te controleren of alle boeken netjes op een rij staan. Zo blijft de boekenkast altijd netjes en geordend. Het fijne aan de schoolkasten is dat het materiaal krasvast is en dus wel tegen een stootje kan. En dat is wel net zo handig in een klaslokaal! Naast boeken is de archiefkast natuurlijk ook dé plek voor het opbergen van mappen en ordners met administratie van de leerlingen.

schoolkasten

Lockerkasten

Deze lockerkasten worden veel gebruikt op middelbare scholen om hun persoonlijke eigendommen in op te bergen, zoals schoolboeken. Zo kunnen leerlingen in de pauze hun boeken verwisselen en hoeven ze niet de hele dag met een zware rugzak rond te lopen. Ieder kluisje is voorzien van een slot. De lockerkasten zijn verkrijgbaar in zwart-antraciet, maar het is ook mogelijk om ze in een andere kleur te leveren, bijvoorbeeld in de kleuren van de school. Ook kunnen lockerkasten geplaatst worden in de teamkamer voor docenten, waar ze hun spullen op een makkelijke en veilige manier kunnen opbergen en aan het einde van de schooldag weer kunnen ophalen.

Schoolkasten bestellen

Alle schoolkasten in de webshop van Inofec zijn binnen 10 werkdagen leverbaar. De schoolkasten worden door onze bezorgers gratis in elkaar gezet, zodat de kasten direct gereed zijn voor gebruik. De schoolkasten worden op de juiste locatie geplaatst en gemonteerd. Daarna wordt het verpakkingsmateriaal mee teruggenomen en in ons magazijn wordt dit op een milieuverantwoorde manier verwerkt. De kasten zijn dus in een handomdraai te bestellen, en zodra ze geleverd worden, kunnen ze direct in gebruik worden genomen.

Compleet assortiment schoolmeubilair

Naast kasten en lockers biedt Inofec een compleet assortiment schoolmeubels aan. Het is mogelijk om de gehele school in te richten met schooltafels, schoolstoelen, bureaus, archiefkasten en scheidingswanden. Wij denken graag mee over de invulling van de ruimtes en onze adviseurs maken een geheel vrijblijvend inrichtingsvoorstel. Op zoek naar nieuw meubilair voor de school? Dan ben je bij Inofec aan het goede adres.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels