Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Binnenkort siësta voor werknemers op kantoor?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Binnenkort siësta voor werknemers op kantoor?

Franse onderzoekers pleiten voor de introductie van een korte siësta op het werk. Uit een onderzoek van het bedrijf blijkt dat twintig procent van de werknemers in een dipje komt en dat een siësta daar de perfecte oplossing voor is.

Werknemers zouden na de lunch een stuk minder productief zijn. Daarom pleiten de onderzoekers van Terra Nova voor de invoering van een kwartiertje slapen na het eten. Een kwartiertje dutten zou ook aangemoedigd moeten worden bij bedrijven. Volgens slaapspecialisten is slaap een fysiologische behoefte die bedrijven zouden moeten erkennen. Bovendien is een siësta in het belang van het bedrijf zelf, want na een dutje zouden werknemers veel productiever aan de slag kunnen.

Siësta op kantoor

In veel landen lopen de kosten door slaapproblemen op tot in de miljarden euro’s, dus het zou financieel ook nog eens aantrekkelijk zijn om werknemers even een korte powernap te laten doen. Maar om dit mogelijk te maken, moeten er natuurlijk wel slaapruimtes op kantoor gemaakt worden. Het enige dat je nodig hebt is een rustige kamer die je donker kunt maken. De werknemers zouden weer als herboren terug aan de slag kunnen. Volgens het rapport is een kwartiertje slapen al voldoende.

Voornamelijk in Spanje wordt er nog een traditionele siësta gehouden. De siësta is in de loop van de jaren ’20 ontstaan doordat hogere ambtenaren hun middagpauze begonnen te verlengen. Dit werd nagevolgd door hun ondergeschikten, waardoor er een dagritme ontstond waarbij gewerkt werd tussen negen uur tot middagpauze en pas na vijf uur tot een uur of zeven, acht werd doorgewerkt.

Zou jij een powernap van een kwartier na de lunch op kantoor fijn vinden?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels