Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Bewegen werkt! Maar hoe stimuleer je dat?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Bewegen werkt! Maar hoe stimuleer je dat?

Bewegen werkt voor iedereen. Om te stimuleren dat medewerkers meer bewegen op kantoor, hebben wij 3 tips opgesteld. Lees meer in ons blog!

Bewegen werkt! Wat we daarmee bedoelen? Dat mensen die meer bewegen op een dag gezonder, productiever, fitter, creatiever, innovatiever en beter gefocust zijn. Toch zitten de meeste mensen het grootste deel van de dag. Dit doen we tijdens het eten, in de auto of het openbaar vervoer en op de werkplek. Om te stimuleren dat medewerkers meer bewegen op kantoor, hebben wij 3 tips opgesteld.

 

1. Kies voor flexibel kantoormeubilair

We begrijpen dat je kantoormeubilair dat nog jaren mee kan niet zomaar de deur uit doet. Maar áls het meubilair op kantoor aan vervanging toe is, kies dan vanaf nu altijd voor flexibel kantoormeubilair. Vervang bureaus voortaan altijd door zit-sta-bureaus en dan het liefst elektrisch verstelbare bureaus. Zo kunnen medewerkers met een druk op de knop zittend en staand werken afwisselen.

Langdurig zittend werken is namelijk erg slecht voor de gezondheid. Maar let op: langdurig staand werken is nóg slechter voor je. Wissel zittend en staand werken daarom gedurende de dag af. De ideale verhouding tussen zitten en staan is nog niet helemaal helder, maar met drie kwartier zittend werken afgewisseld met een kwartier staand werken kun je eigenlijk niet de fout in gaan.

Lees hier meer over de voordelen van zit-sta-bureaus.

2. Schaf een deskbike aan

Als je één nieuw meubelstuk aan mag schaffen op de werkvloer, kies dan voor de deskbike (ook wel bureaufiets). Dit handige meubelstuk zorgt ervoor dat je bewegen en werken kunt combineren. Plaats de deskbike achter je bureau en start met fietsen en werken. Je zult merken dat niet alle taken goed fietsend uit te voeren zijn. Als je diep moet nadenken, zal blijken dat je benen stoppen met trappen. Sommige taken zijn juist perfect uit te voeren vanaf de deskbike, zoals lezen en bellen. Wat je ook doet tijdens het fietsen: je voorkomt op deze manier wel dat je langdurig stilzit!

Wil je meer weten over de deskbike? Lees dan verder in dit blog.

Bewegen werkt
Op een deskbike beweeg je ook tijdens het werken

3. Stimuleer lopen op kantoor

De omgeving waarin mensen werken, bepaalt voor een groot deel hun gedrag. Werken medewerkers op een bureaustoel met wieltjes met een kast met alles wat ze nodig hebben achter zich en een waterkoker op hun bureau, dan is de kans klein dat ze vaak van hun bureaustoel af komen. Wanneer je dat beseft, begrijp je ook dat je met de manier waarop je een kantoor inricht, bewegen op kantoor kunt stimuleren. Zet bureaus daarom niet direct naast het koffiezetapparaat of de printer. Zo zorg je ervoor dat medewerkers altijd een stukje moeten lopen als ze koffie of een printje moeten halen.

Ook met activiteitgerelateerde werkplekken stimuleer je beweging, doordat medewerkers voor verschillende activiteiten op verschillende werkplekken moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken voor teamwork, gefocust werk en een werkplek met deskbike voor het wegwerken van mails. Zorg dat medewerkers steeds een stukje moeten lopen als ze naar een andere werkplek gaan.

bewegen werkt
Zet de kantoorruimte ruim op, zodat medewerkers gestimuleerd worden om meer te lopen

Bewegen werkt zo

Beweging op kantoor stimuleren kan dus op verschillende manieren. Kantoormeubilair speelt hier een belangrijke rol in, maar ook de manier waarop je de kantoorruimte inricht is van belang. De adviseurs van Inofec Kantoormeubelen denken graag mee over hoe je jouw medewerkers in beweging kunt krijgen. Neem contact met ons op voor meer informatie, want één ding is zeker: bewegen werkt!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels