Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ben jij gelukkig op je werk?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Ben jij gelukkig op je werk?

Zit jij op je plek en ben jij gelukkig op je werk? Nederland staat op de twintigste plaats in de lijst van landen die het hoogst scoren op werktevredenheid. Bovenaan staat Colombia.

Uit het onderzoek blijkt dat in de rijkste landen de werknemers relatief ongelukkig zijn met hun werk, terwijl werknemers in minder rijke landen eerder tevreden zijn. De banen die mensen het gelukkigst maken zijn vak banen die mensen het gevoel geven een doel te hebben of waarbij mogelijkheden liggen voor de toekomst. In Nederland zijn de ‘gelukkigste banen’ zelfstandig ondernemer, directiesecretaresse, process operator, barmedewerker en backofficemedewerker. Andere beroepen die in de top 15 staan zijn horecabediening, schilder, vrachtwagenchauffeur en gastvrouw.

De werknemers

In Colombia wonen dus de gelukkigste werknemers. Daarna volgen Mexico, Rusland, Ierland en Brazilië. Geluk is natuurlijk subjectief, maar er zijn wel concrete factoren die hier invloed op hebben, zoals de werk-privébalans, de werksfeer, ontwikkelingsmogelijkheden, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Onderaan de lijst staan Duitsland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Polen en Japan. Zo zie je maar dat welvaart geen maat is voor welzijn. Het gelukkigste land (Columbia) heeft een lager bruto nationaal product dan de Verenigde Staten, maar toch staat de VS op de 22e plek.

Ben jij gelukkig op het werk?

Voel jij je goed op kantoor? Vraag je af van welke dingen je gelukkig wordt en zet deze op een rijtje. Dat kan een actueel voorbeeld zijn, of iets dat langer geleden is gebeurd. Het is in ieder geval belangrijk dat je een specifieke situatie in gedachten neemt. Dat kan nog best moeilijk zijn, want veel mensen herinneren zich alleen de negatieve ervaringen. Als je echt niks kunt bedenken, dan moet je je afvragen of je wel op de goede plek zit.

Het voordeel van positieve ervaringen van je werk opschrijven is dat je er energie uit kan halen. Denken aan goede tijden geeft je meer energie en vertrouwen in een positieve arbeidstoekomst en laat je wellicht inzien dat je het helemaal niet zo slecht hebt op je werk.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels