Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Bedrijven nog niet klaar voor mobiel werken?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Bedrijven nog niet klaar voor mobiel werken?

Een vaste werkplek om je werk te doen is steeds minder noodzakelijk. Dat komt door de technologische ontwikkelingen, die gaan zo hard dat ze de fysieke werkplek steeds minder belangrijk maken. Een hoop mensen kunnen waar dan ook, op welke plek dan ook hun werk doen, zolang ze hun laptop maar bij zich hebben en er een goede internetverbinding is. Uit onderzoek blijkt dat 66 procent van de bedrijven grote voordelen ziet in dit mobiel werken. Opvallend genoeg zijn bedrijven er echter nog niet helemaal klaar voor: slechts drie procent van alle bedrijven heeft een duidelijk formeel vastgelegd beleid om mobiel werken van medewerkers te ondersteunen. De helft van alle bedrijven heeft hier niet eens een beleid voor opgesteld, zo blijkt uit het Citrix onderzoek Mobiel Werken 2015.

Het onderzoek is uitgevoerd bij bedrijven in Nederland die minimaal 50 medewerkers in dienst hebben. Een mobiele werknemer wordt gezien als iemand die gemiddeld 26 uur per week niet op een vaste werkplek aan het werk is. Dat zijn iets vaker mannen dan vrouwen: 27,5 om 24,8 procent.

De voordelen van mobiel werken

De voordelen van mobiel werken zijn voor bedrijven vaak heel duidelijk: mobiel werken helpt om betere werktijden aan te houden, je kunt daarmee klanten beter bedienen en mobiel werken geeft ook meer voldoening. Dat de voordelen ervan worden ingezien, wil niet zeggen dat er ook een speciaal beleid voor is ontwikkeld. Ongeveer éénderde heeft voor mobiel werken een beleid. Nog steeds zijn er bedrijven die het niet toestaan, die het niet stimuleren of die er ad-hoc op reageren.

Het in grote mate ontbreken van een goed beleid voor mobiel werken is natuurlijk iets wat niet past bij de ontwikkelingen anno 2015. Het kan dan ook niet anders dan dat bedrijven op korte termijn met een goed beleid zullen komen, want mobiel werken heeft nu eenmaal de toekomst.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels