Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Bedrijven kunnen rijk worden van gezond personeel

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Bedrijven kunnen rijk worden van gezond personeel

Dat ziekteverzuim voor veel bedrijven een groot probleem is, is geen geheim. Investeren in een betere gezondheid van personeel kan bedrijven een hoop kosten besparen. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven namelijk samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Dat is per werknemer ongeveer 400 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

Hoe gezonder werknemers zijn, hoe hoger de productiviteit van werknemers is. Een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro.

Vandaag gaat ook de campagne Duurzame Inzetbaarheid in. De overheid wil hiermee stimuleren dat werknemers langer gezond en productief door kunnen werken. Het ministerie heeft samen met 100 bedrijven die al ervaring hebben met duurzaam werken, in kaart gebracht hoe ook andere werkgevers hiermee succes kunnen boeken. De ervaringen zijn neergelegd in een manifest dat Staatssecretaris Paul de Krom naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Daarin staat onder meer dat een Brabantse thuiszorgorganisatie het ziekteverzuim met 5 procent heeft weten terug te dringen door te werken met kleinere teams. De medewerkers zijn daardoor meer betrokken bij hun werk. Een schoonmaakbedrijf wist het ziekteverzuim van 12 naar 4,5 procent te verlagen door onder meer een speciaal spreekuur met een fysiotherapeut. Vorige week werd bekend dat scheepsbouwer IHC Merwede in Sliedrecht – 1 van de 100 bedrijven – stiekeme rokers beboet om de gezondheid van het personeel te bevorderen.

Sociale Zaken wijst erop dat de arbeidsmarkt de komende jaren drastisch verandert door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van de werknemers stijgt daardoor. Werkgevers zullen dus meer moeten doen om hun personeel te behouden en fit te houden.

Bron: Telegraaf

 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels