Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Balie kopen: op deze 3 dingen moet je letten

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Balie kopen: op deze 3 dingen moet je letten

Waar moet een goede receptiebalie aan voldoen? In dit blog delen onze experts de 3 belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij een balie kopen.

Wie zijn gasten een warm welkom wil geven, plaatst een ontvangstbalie bij de entree van het kantoor. Zo hoeven bezoekers niet te zoeken waar ze moeten zijn, maar is het direct duidelijk tot wie ze zich kunnen richten. Heb je er echter ooit wel eens bij stil gestaan waar een goede receptiebalie aan moet voldoen? Niet? De experts van Inofec Kantoormeubelen gelukkig wel. In dit blog delen ze de 3 belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij een balie kopen!
 

1. De hoogte van de receptiebalie

De hoogte van de receptiebalie is heel belangrijk bij de keuze van een balie. Het is van belang dat de bezoeker en de receptiemedewerker elkaar op ooghoogte kunnen aankijken. Uit de Nationale Ontvangst Barometer van Sparq blijkt dat oogcontact bij ontvangst in een bedrijf cruciaal is. Geen oogcontact met de gastvrouw of gastheer kunnen maken behoort namelijk tot een van de grootste ergernissen bij de ontvangst.

Een ontvangstbalie waar de medewerker en bezoeker elkaar niet op ooghoogte kunnen aankijken, is dus niet zo gastvrij. Daarnaast is een te hoge of te lage balie kopen ook voor de medewerker niet zo prettig. De gastheer of gastvrouw moet dan immers steeds omhoog of omlaag kijken, wat voor nekklachten kan zorgen. Bovendien voelt degene die lager zit of staat dan de ander zich vaak ook een beetje op de vingers gekeken. Dit gevoel wil je zowel je bezoekers als je baliemedewerkers niet geven.

2. Stabalie of balie bureau?

Het is verstandig om van te voren goed na te denken of je een stabalie of balie bureau wil plaatsen. De keuze hiervoor hangt uiteraard ook samen met de hoogte van de receptiebalie. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor de inrichting van de werkplek van de baliemedewerker.

Aan een balie bureau kan alleen zittend gewerkt worden. Om de mensen aan de balie op ooghoogte te woord te staan, dient de baliemedewerker op een verhoging te zitten. Of de bezoekers dienen ook de mogelijkheid te krijgen om aan de balie te zitten. Bij een ontvangstbalie is dit waarschijnlijk wat overdreven, maar bij een loket is dit bijvoorbeeld weer wel prettig.

Een stabalie is ergonomisch iets veelzijdiger. Hoewel het lijkt of receptiemedewerkers hier enkel kunnen staand werken, is dit niet het geval. Zo kan er bijvoorbeeld ook aan een soort barkruk gewerkt worden. Tegenwoordig zie je ook vaak een stahulp aan een stabalie of zit-sta-bureau.

3. Let op de afmetingen van balies

Er wordt helaas nog te vaak vergeten om goed na te denken over de afmetingen van balies. En dat terwijl dit waarschijnlijk het meest belangrijke punt bij een balie kopen is! De afmeting van de receptiebalie hangt af van een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er aan de balie zullen werken. Is dat altijd maar één gastheer of gastvrouw of zijn dat er vaak meer?

Daarnaast moet er worden stilgestaan bij welke werkzaamheden er achter de ontvangstbalie gedaan moeten worden. Dat is van belang om te bepalen welke spullen er allemaal bij de balie moeten worden opgeborgen. Moeten baliemedewerkers bijvoorbeeld enkel de telefoon beantwoorden of collega’s bellen als hun afspraak aanwezig is? Of moeten ze ook bepaalde zaken voor bezoekers uitprinten en is er dus ruimte voor een printer onder de balie nodig? Ook computers, ladeblokken en bureaustoelen zijn zaken waar vaak ruimte voor nodig is bij een balie. Denk hier van tevoren goed over na!

Balie kopen bij Inofec Kantoormeubelen

Een balie kopen doe je natuurlijk bij Inofec Kantoormeubelen. Onze experts zorgen ervoor dat je niets vergeet bij het aanschaffen van een nieuwe receptiebalie. Door hun jarenlange ervaring, weten ze precies welke zaken belangrijk zijn bij een nieuwe ontvangstbalie. Weet je al precies wat je nodig hebt? Koop dan direct online een baliemeubel in onze webshop! Of neem contact op met een van onze experts.

 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels