Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Augmented reality in het magazijn

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Augmented reality in het magazijn

In de 21e eeuw lijken technologische ontwikkelingen sneller dan het licht te gaan. Zoals op het gebied van virtual reality. Met speciale brillen, zoals de Oculus Rift, kun je iemand terecht laten komen in een wereld die niet echt is, maar wel echt lijkt.Om mensen van bepaalde angsten af te laten komen wordt virtual reality ook al, om ze met hun angsten te confronteren en ze zo te lijf te gaan, en zo zijn er meer praktische toepassingen. En dat geldt ook voor augmented reality. Google Glass ken je wellicht, een innovatieve bril die je op basis van een koppeling met een smartphone voorziet van extra relevante informatie, een laag informatie over de werkelijkheid heen. Ook het bedrijfsleven ziet voordelen van augmented reality zoals softwarebedrijf SAP. Zij ontwikkelden een speciale bril om medewerkers in het magazijn van extra informatie te kunnen voorzien. Deze video laat zien hoe het werkt.

De magazijnmedewerker draagt een speciale bril die hem niet alleen visueel van extra informatie voorziet, maar hem ook gesproken informatie geeft. Het gaat om informatie die normaal gesproken op papier beschikbaar zou zijn, zoals de paklijst die hij moet verzorgen. Een dergelijke oplossing op basis van augmented reality biedt hem de mogelijkheid om zijn werk veel sneller uit te voeren. Ook kunnen gegevens direct in een computersysteem verwerkt worden door de bril te koppelen met een smartphone of ander mobiel device, wat nog eens extra tijd bespaart.

Deze futuristische bril is ontwikkeld door SAP in samenwerking met Vuzix. Beide bedrijven zijn van mening dat deze oplossing voor diverse sectoren interessant kan zijn.

Wat denk jij, gaan we deze technologie vaker terug zien op de werkvloer, en hoe zou deze voor jouw branche toepasbaar zijn?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels