Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Assurantiebranche is klaar voor papierloos werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Assurantiebranche is klaar voor papierloos werken

Pen en papier zullen langzaamaan verdwijnen. Uit onderzoek door DDinformatica en ANVA bij 300 assurantietussenpersonen blijkt dat 87% van deze tussenpersonen verwacht binnen 5 jaar alles compleet digitaal te doen. Nog eens 10% verwacht dat het ergens tussen de 5 en 10 jaar gaat duren. Het papierloos werken komt er dus echt aan.

Deze verwachting ondersteunt de voorspellingen voor de zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen. Eerder dit jaar werd daar een soortgelijk onderzoek gedaan, met dezelfde resultaten. Binnen 10 jaar verwachten deze instelling het zonder papier af te kunnen.

De groei van het aantal documenten is de laatste jaren explosief toegenomen. Dit geldt momenteel voor zowel digitale als papieren exemplaren. In een Amerikaans onderzoek is onlangs de verwachting uitgesproken dat de groei van het aantal digitale documenten de komende jaren alleen maar verder zal groeien. De groei van papier zal langzamerhand stagneren, waarna een afname wordt verwacht. Deze Amerikaanse prognose werd tijdens het onderzoek onderschreven: een overtuigende 100% van de respondenten kon zich vinden in deze voorspelling.

Momenteel worden papieren documenten gescand. Zo verwerkt 22% van de assurantiekantoren haar inkomende factuurstroom digitaal. Daarnaast maakt 93% van de ondervraagden reeds gebruik van digitale dossiers (al dan niet naast papieren dossiers). Toch wordt er nog veel papier bewaard in een papieren archief (65% van de respondenten) en gebruikt ruim de helft van de assurantiekantoren een fysiek postvakje ten behoeve van interne poststroom. Ook worden inkoopfacturen, wanneer deze digitaal worden ontvangen, vaak eerst geprint voordat deze worden verwerkt.

De voorzichtige conclusie is dat er door de assurantiemarkt al de nodige inspanning geleverd is om de papierstroom terug te dringen en documenten ‘Optimaal Digitaal’ te verwerken. Hiermee is de branche hard op weg om haar doelstelling, binnen 5 jaar (nagenoeg) digitaal werken, te verwezenlijken. De toegevoegde waarde van een gestructureerde, digitale document- en informatiestroom lijkt dan ook duidelijk.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels