Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Armleuningen, vervelende zitindewegs of toch niet?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Armleuningen, vervelende zitindewegs of toch niet?

Wat zijn die armleuningen op een bureaustoel toch een paar vervelende zitindewegs, waar dienen die voor? Dat je stoel niet netjes onder je bureau kan?

Of dat je niet ver genoeg naar voren kan? Of om aan je broek te blijven hangen als je opstaat? In ieder geval niet om je armen op te leunen, want daarvoor zitten ze altijd te hoog of te laag. Ze zitten meer in de weg dan dat ze handig zijn, tenminste, als je de armleuningen ter kennisgeving aanneemt.

Voordat ik besloot om ze er af te slopen heb ik de moeite genomen me een keer te verdiepen in het eventuele nut dan die dingen. Wat blijkt nu na het bezoeken van wat arbo sites, er zit praktisch een hele wetenschap achter. Nou, wetenschap, er is over nagedacht. En als je de armleuningen goed weet in te stellen wordt de balans tussen onhandige zitindewegs en comfortabel zitten merkbaar. Probeer het volgende maar eens uit: ga op je stoel zitten, laat je bovenarmen naast je romp hangen met je onderarmen naar voren, je elleboog in een hoek van 90 graden. Zet nu de armleuningen op de hoogte tegen de onderkant van je onderarm. Zet vervolgens je voeten op de grond zodat ook je knieën in een hoek van 90 graden staan. Je armleuningen zijn ingesteld. Op het moment dat je armleuningen aansluiten bij je bureaublad heb je een ideale opstelling.

Is je bureau niet verstelbaar? Houd in je gedachten dat je ellebogen en knieën een een hoek van 90 graden moeten hebben. Pas de hoogte van je stoel dusdanig aan dat je armleuningen aansluiten aan je bureau. Komen je voeten los(ser) van de vloer dan biedt een voetenbank uitkomst om contact met de vloer te hebben en je knieën in een hoek van 90 graden te houden. Ben je genoodzaakt om je voeten vooruit te steken waardoor de hoek van je knieën groter wordt dan 90 graden, dan is je bureau simpelweg te laag. In dat geval wordt het een nieuw bureau of blokken onder de bureaupoten. Uiteindelijk blijken die vervelende zitindewegs echt wel toegevoegde waarde te hebben, je moet ze alleen zelf wel uitnutten.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels