Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Archiefkasten, onmisbaar in ieder kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Archiefkasten, onmisbaar in ieder kantoor

Ondanks het feit dat er steeds meer zaken gedigitaliseerd worden, blijven archiefkasten zichtbaar in ieder kantoor. Ieder bedrijf heeft immers te maken met documenten die gearchiveerd moeten worden. En nog niet ieder bedrijf is overgestapt om alle inkomende documenten digitaal op te slaan.

Een veel toegepaste archiefkast is de draaideurkast. Draaideurkasten zijn stevige metalen kasten voorzien van een aantal legborden welke geschikt zijn voor het archiveren van ordners en laterale hangmappen. Veel verkochte afmetingen van de draaideurkasten zijn de kasten van 178cm en 194cm hoog. Door de hoogte bieden deze kasten veel archiefruimte. Ook het gebruik van roldeurkasten is erg populair. Het voordeel van roldeurkasten ten opzichte van draaideurkasten is dat de deuren in de kast verdwijnen. Hierdoor nemen de roldeurkasten minder ruimte in beslag ten opzichte van de draaideurkasten waarbij de deuren naar buiten draaien. Daarnaast bieden roldeurkasten vaak meer inrichtingsmogelijkheden. Naast legborden zijn de kasten ook in te richten met uittrekframes, uittreklades en uittrekbare legborden. Over het algemeen zijn roldeurkasten echter wel weer duurder dan draaideurkasten. Wanneer je als bedrijf of instelling veel gebruik maakt van dossiers, zoals een zorginstelling met patiëntendossiers, kunnen dossierkasten uitkomst bieden. Deze kasten bieden de mogelijkheid overzichtelijk dossiers op te bergen.

Naast bovengenoemde kasten zijn er nog vele andere kasten, zoals folderkasten, schuifdeurkasten, lockerkasten, postvakkenkasten en garderobekasten. Iedere kast heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Voordat je over gaat tot de aanschaf van een kast, is het goed om te bepalen welke kast het beste aansluit bij je opbergbehoefte. Inofec Kantoormeubelen geeft je hier geheel vrijblijvend advies in.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels