Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Archiefkasten, je werkplek bepaalt het

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Archiefkasten, je werkplek bepaalt het

Je werkplek bepaalt het? Dat klinkt raar, want je bent toch zelf degene die bepaalt welke soort archiefkasten je kiest op je werkplek? Dat klopt wel, echter is het zo dat er een heel aantal factoren bepalend zijn voor het kiezen van de juiste archiefkasten. Er is veel verschil in uitvoering van de diverse archiefkasten, maar ook zijn er veel factoren op de werkplek die de keuze voor de juiste archiefkasten beïnvloeden.

De diversiteit die er is aan archiefkasten is enorm. Je hebt draaideurkasten, roldeurkasten, schuifdeurkasten en dossierkasten. Welke archiefkast is waarvoor het meest geschikt, wat zijn de voor- en nadelen en zeker zo belangrijk, welke vind je gewoon het mooist bij je werkplek en de rest van je kantoormeubelen passen?

Draaideurkasten
Indien je werkplek beperkt is in de ruimte, vallen de draaideurkasten vaak al af. Draaideurkasten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, deuren die open draaien en dus de ruimte nodig hebben om dat te doen. Ook wanneer de draaideurkasten de gehele werkdag open staan, omdat er regelmatig iets uitgehaald moet worden, is dat voor de ruimte niet ideaal. Natuurlijk zijn er modellen met deuren die 180° opendraaien wat de loopruimte niet beïnvloedt doordat ze naar de buitenkanten opendraaien. Het is dan wel zo dat je die draaideurkasten dan niet naast elkaar kunt plaatsen, doordat dan de deuren alsnog niet gelijktijdig open kunnen staan. Een groot voordeel van draaideurkasten is de prijs. Draaideurkasten zijn de goedkoopste oplossing wanneer je archiefkasten nodig hebt op je werkplek. Ook in archiefruimtes doen draaideurkasten het goed. Ze zijn goed afsluitbaar, en zeer goed betaalbaar.

Roldeurkasten
Roldeurkasten zijn na draaideurkasten de meest verkochte soort archiefkasten. Ze hebben vele voordelen, zo heb je bij roldeurkasten geen problemen met deuren die opendraaien, want de roldeuren verdwijnen in de zijkant van de roldeurkast bij opening. Daarbij zijn er ook bij roldeurkasten vele mogelijkheden qua inrichting. Ze zijn uit te voeren met legborden, maar er kunnen bij de meeste modellen van roldeurkasten ook uittrekframes, uittrekbare legborden en vakindelingen in geplaatst worden, waardoor de roldeurkasten voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Er is veel verschil in de prijzen die er op de markt gevraagd worden voor de diverse roldeurkasten. Teveel betalen is tegenwoordig zeker niet meer nodig. Er zijn een paar leveranciers waar roldeurkasten aangeboden worden voor scherpe prijzen. Zowel bij Inofec, Kickoffice als ArchiefKast.com kun je voor betaalbare roldeurkasten uitstekend terecht.

Schuifdeurkasten
Schuifdeurkasten vallen wat betreft de toepasbaarheid mooi tussen de draaideurkasten en de roldeurkasten in. Schuifdeurkasten hebben het voordeel dat ze geen opendraaiende deuren hebben wat dus effectieve ruimte op je werkplek bespaart. Een klein nadeel daarbij is dat altijd de helft van je kast gesloten is, doordat de schuifdeuren voor elkaar langs gaan. Standaard schuifdeurkasten hebben geen mogelijkheden voor het plaatsen van uittrekframes en qua prijs zitten ze tussen de draaideurkasten en roldeurkasten in.

Tegenwoordig zijn er ook akoestische schuifdeurkasten te krijgen. De deuren van deze kasten zijn dubbelwandig met daarin een mousse die geluidsdempend is. Op deze manier kun je de functionaliteit van een kast en een scheidingswand combineren. Ook zijn deze akoestische schuifdeurkasten uit te voeren met een akoestische achterwand, zodat beide kanten een akoestische werking hebben. Tevens is dan de achterkant mooi afgewerkt voor het geval hij midden in een ruimte staat en niet tegen de muur. Er is bij deze kasten de mogelijkheid er uittrekframes in te plaatsen. De prijs voor zo’n kast is wel een stuk hoger dan de andere genoemde archiefkasten.

Dossierkasten
Dossierkasten worden gebruikt voor het opbergen van hangmappen. Hoewel alle archiefkasten de mogelijkheid hebben dit te doen, hetzij onder de legborden, hetzij in een uittrekframe, zijn dossierkasten speciaal voor deze functionaliteit ontworpen. Dossierkasten zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen leverbaar. Met 2, 3 of 4 laden boven elkaar. De dikte van het dossier is daarbij bepalend hoeveel dossiers je in totaal kwijt kunt in de dossierkast. Dossierkasten zijn zowel in een enkele als dubbele uitvoering leverbaar. Dubbele dossierkasten zijn twee keer zo breed en hebben dus de dubbele capaciteit. Prijzen van dossierkasten zijn variabel, afhankelijk van de gekozen uitvoering. ArchiefKast.com heeft een ruim assortiment dossierkasten waarin de keuze te maken is voor een enkele of dubbele uitvoering.

Alle archiefkasten hebben specifieke voor- en nadelen. De werkplek bepaalt, is dus zeker niet zo gek. Laat je ruimte, specifieke wensen voor de uitstraling en de gebruikstoepassingen meewegen in je keuze. Voor ieder kantoor zijn de juiste archiefkasten te vinden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels