Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Akoestische schuifdeurkasten vs akoestische panelen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Akoestische schuifdeurkasten vs akoestische panelen

Er is geen enkel bedrijf hetzelfde en iedereen heeft verschillende wensen op zijn of haar werk. De een werkt het liefst met collega’s in een grote kantoortuin, de ander geeft de voorkeur aan een eigen kantoor met veel privacy. Het is een gegeven dat niet alle kantoorsituaties geschikt zijn voor alle te verrichten werkzaamheden. Iemand die bijvoorbeeld op personeelszaken werkt heeft te maken met vertrouwelijke gegevens van mensen. Daarvoor zal een grote kantoortuin niet geschikt zijn. Het is dus de kunst om je werkplek dusdanig in te richten dat je de meest ideale situatie bereikt.

Wat een steeds meer terugkomend gegeven is dat, waar mensen ook werken, er behoefte is aan rust. Niet teveel bijgeluiden en geen hinder hebben van de geluiden die er zijn in de directe omgeving. Akoestiek is dus een onderwerp wat bijna iedereen belangrijk vindt in de werkomgeving. Er zijn tegenwoordig meerdere manieren om hier een goede balans in te vinden, en natuurlijk ook meerdere middelen. We hebben er twee voor u uitgelicht, beiden leveren ze een bijdrage aan geluidsreductie en dus aan een prettige werkomgeving.

Akoestische-kast

Akoestische schuifdeurkasten
Moderne en ‘in het oog springende’ kasten waar alle benodigde kantoormaterialen, ordners, hangmappen en persoonlijke bezittingen in kunnen worden opgeborgen. Leverbaar in diverse hoogtes en breedtes en zo praktisch op elk kantoor toepasbaar. De deuren zijn dubbelwandig en hebben een geperforeerd patroon. Omdat ze gevuld zijn met een akoestische mousse zijn deze deuren meer akoestisch dan kantoorkasten met ‘gewone’ deuren. Zo wordt er iets gedaan aan de akoestiek op kantoor en is er gelijk een mogelijkheid om het kantoor op een nette manier opgeruimd te houden.

Voordelen:

- Moderne uitstraling

- Veel opslagruimte

- Kunnen dienst doen als ruimteafscheiding

Nadelen:

- Hoge prijsstelling in verhouding tot andere kantoorkasten

- Akoestische waarden zijn niet heel hoog

Akoestische-wandpanelen

Akoestische panelen
Een nieuwe ontwikkeling die steeds meer toegepast wordt, zijn akoestische panelen. Kleurrijke panelen die volledig akoestisch zijn en dus een hoge akoestische waarde hebben. Deze zijn leverbaar in allerlei afmetingen en in maar liefst 9 standaardkleuren. Er kan zelfs maatwerk geleverd worden. Daardoor dus, net als de akoestische schuifdeurkasten, ook toepasbaar in elke situatie. Bij de ontwikkeling van deze panelen is overal rekening mee gehouden. Ze zijn toepasbaar op de muur, aan het plafond en omdat er nu eenmaal in de meeste situaties al kasten aanwezig zijn, zijn ze zelfs door een magnetisch systeem ook te bevestigen tegen kantoorkasten.

Voordelen:

- Moderne uitstraling

- Vele kleuren en afmetingen

- Hoge akoestische waarden

- Zeer prijsvriendelijk

- Ook te bevestigen met magneetsysteem

- Eventueel uit te breiden met akoestische scheidingswanden

Nadelen:

- Moeten gemonteerd worden tegen muur of plafond

- Geen opslagruimte

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels