Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

7 tips voor een lege mailbox na je vakantie

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
7 tips voor een lege mailbox na je vakantie

De vakantie zit er voor veel mensen weer op en dat betekent waarschijnlijk dat je mailbox vrij vol zit als je weer terugkomt op kantoor. Uit een onderzoek is gebleken dat het bijwerken van e-mail na terugkomst van de vakantie de grootste ergernis is van werknemers. Zo ga je je overvolle mailbox te lijf als je terugkomt op kantoor: een aantal tips!

Waarschijnlijk zit je mailbox iedere dag al bomvol met mailtjes, laat staan als je terug komt van vakantie. Ook al heb je een out of office ingesteld, het wordt nog wel even een klusje om je gehele inbox leeg te maken.

1. Het fijnste is om met een schone mailbox te beginnen voordat je weer de eerste dag op kantoor bent. Als je in de gelegenheid bent, reserveer dan een middag of een dag voor het opschonen van je mailbox, nog voordat je gaat werken.

2. Mocht dat niet lukken, is het verstandig om de eerste werkdag na je vakantie geen afspraken in te plannen en je volledig te storten op je mail.

3. Verwijder alle spam mailtjes en mailtjes waar je niks mee hoeft te doen. Dat scheelt al een heleboel!

4. Begin niet bovenaan je mailbox, maar onderaan op de dag waar je was gebleven voordat je op vakantie ging. Zo voorkom je dat je mailtjes niet snapt waar misschien al eerder een mailtje over is gestuurd.

5. Maak onderscheid in mailtjes waar je direct op moet reageren en mailtjes waar je later nog iets mee moet doen. Het is handig om hiervoor mappen aan te maken. Als er mailtjes met spoed opgepakt moeten worden, doe dat ook meteen! Anders blijven deze weer liggen en voor je het weet ben je ze vergeten.

6. Het is best een klusje om je mail weg te werken. Als je je niet zo lang achter elkaar kunt concentreren, kun je werken met de Pomodoro-techniek: 25 minuten werken, 5 minuten pauze. Doe dat vier keer en daarna doe je een half uur wat anders.

7. Heb je mailtjes beantwoord? Maak ook een map aan met e-mails waar je nog een reactie op verwacht. Zo heb je meteen een handige lijst met mails waar je nog iets mee moet doen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels