Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

6 tips: zo haal je het meest uit je werkdag van 8 uur

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
6 tips: zo haal je het meest uit je werkdag van 8 uur

Voor de gemiddelde Nederlander is het normaal: een werkdag van 9 tot 5. Soms is het lastig om je concentratie erbij te houden, zeker als je de hele dag achter je bureau zit. Met deze tips kom jij je dag wel door!

1. Je hersenen kunnen zich 90 tot 120 minuten focussen voordat ze een break nodig hebben. Werk in bepaalde schema’s die voor jou prettig zijn en pauzeer regelmatig om even iets anders aan je hoofd te hebben, om daarna weer met veel energie er tegenaan te gaan.

2. Kun jij ’s ochtends het meest productief werken? Plan dan de taken in die het meest belangrijk zijn of waar je het meest bij moet nadenken. Als jij je piek hebt aan het eind van de middag, plan die die taken natuurlijk op dat moment in.

3. Focus je op één ding en begin pas aan je volgende taak als je de vorige hebt afgestreept van je lijstje. Vermijd multitasking, want daar wordt je werk alleen maar chaotisch van.

4. Het pomodoro-systeem is een veelgebruikte techniek om je tijd in te delen. Werk 25 minuten, neem 5 minuten pauze en doe dat vier keer. Daarna mag je een pauze nemen van 15 tot 20 minuten. Door een timer aan te zetten werk je veel geconcentreerder en ben je meer gefocust op de tijd die je effectief kunt besteden.

5. Zorg ervoor dat je wat afwisseling hebt in je werk. Plan bijvoorbeeld niet een hele dag met meetings en afspraken in, want dan ben je constant hetzelfde aan het doen. Afwisseling is goed!

6. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Houd je bureau bijvoorbeeld opgeruimd en zorg ervoor dat je alleen de spullen op je bureau hebt liggen die je ook daadwerkelijk veel gebruikt. Muziek kan voor afleiding zorgen, maar het kan er juist ook voor zorgen dat je je even kan afsluiten van omgevingsgeluiden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels