Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

6 tips voor het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
6 tips voor het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair

Nieuw schoolmeubilair aanschaffen wordt soms als een heel gedoe gezien. Welke stoelen moet ik kiezen voor de aula of welke kast moet ik nemen in mijn klaslokaal? Maar dit hoeft zo lastig niet te zijn. Om veel gedoe te besparen geef ik je graag 6 tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair. Je zult zien dat middels deze tips de aanschaf van nieuw schoolmeubilair een stuk eenvoudiger wordt.

1. Welke stoelen moet ik nemen?

Allereerst zijn er verschillende soorten schoolstoelen. Voor bijvoorbeeld leerlingstoelen heb je de mogelijkheid om uit diverse maatgroepen te kiezen. Dit varieert van maatgroep 2 tot en met 7. Voor het voortgezet onderwijs wordt meestal gekozen voor de maatgroepen 6 en 7, omdat deze maatgroepen voor de wat langere leerlingen gelden. Het basisonderwijs kan alle maatgroepen gebruiken. De laatste tijd wordt er ook steeds meer gekozen voor verstelbare stoelen, zoals de Ligo.

De school bestaat uit nog meer ruimtes waaronder de aula. Voor aulastoelen wordt er meestal gekozen voor stoelen die makkelijk zijn schoon te maken. Zo wordt er regelmatig gekozen voor stoelen met een kunststof zitting of met een HPL zitting. Voorbeelden van geschikte aulastoelen zijn: Kosko, Sting en Tremo.

Voor de personeelskamer zoekt men vaak meer comfort. De personeelskamer wordt steeds vaker gebruikt als een loungeruimte. Zo worden er speciale loungehoeken gemaakt met loungebanken en fauteuils. Voorbeelden van een loungebank of fauteuil zijn de stoelen en banken van het programma Vanco. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van vergaderstoelen. Voor de personeelskamer wordt er bijna altijd gekozen voor stoelen met een gestoffeerde zitting. De vergaderstoel Komo is een veel toegepaste stoel.

Loungeruimte

2. Welke tafels moet ik nemen?

Er zijn diverse tafels die in een school toe te passen zijn, waaronder de leerlingtafels. Deze leerlingtafels zijn in de maatgroepen 2 tot en met 7 te bestellen. Net zoals bij de leerlingstoelen zijn sommige leerlingtafels ook in hoogte verstellen. Deze leerlingtafels zijn ideaal voor basisscholen, omdat de leerlingen veelal in lengte verschillen. Voor docenten hebben wij ook diverse bureaus. Ik adviseer om altijd te kiezen voor een ARBO bureau. Zo kunnen de docenten de hoogte zelf bepalen en dit komt ten gunste van de ergonomie.

Klaslokaal

Voor de aula, mediatheek en personeelskamer zijn er ook specifieke tafels. Voor deze ruimtes wordt er meestal gekozen voor tafels die een vaste hoogte hebben. De INOUnivers meubellijn biedt zeer geschikte tafels voor deze ruimtes. De tafels zijn in diverse afmetingen leverbaar en kunnen tegen elkaar geplaatst worden. Hierdoor zijn er verschillende opstellingen mogelijk.

3. Welke schoolkasten moet ik nemen?

Schoolkast

Voor iedere ruimte is er een schoolkast. Voor het klaslokaal zijn ook verschillende type schoolkasten te bestellen. Voor het basisonderwijs zijn er speciale opbergkasten. De INOWood systeemkasten haken hier op in. De scholen kunnen zelf bepalen hoe de kast eruit moet zien. Zo is er keus om alleen legborden te nemen of een combinatie met opbergbakken in de kasten. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom raad ik je aan om goed na te gaan wat je precies in de kast wilt opbergen. Maar voor een klaslokaal kun je ook een draaideurkast of dossierkast gebruiken. In deze kasten kun je belangrijke gegevens bewaren van leerlingen of lesmateriaal.

Zeker op het middelbaar en voortgezet onderwijs hebben leerlingen behoefte om hun eigendommen veilig op te bergen in kluisjes. Het is mogelijk om de lockerkasten te bestellen in de kleuren van de school. Voor in de kleedkamers kun je kiezen voor een garderobekast. Leerlingen kunnen dan hun kleding en persoonlijke bezittingen veilig opbergen. De ventilatiestrips in de garderobekast zorgt voor een goede hygiëne.

In een personeelskamer wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende schoolkasten. Zo wordt er gebruik gemaakt van verschillende archiefkasten. Maar in een personeelskamer vind je vaak ook een speciale posthoek. Om de post voor docenten te sorteren kun je gebruik maken van een postvakkenkast. Je kunt met een sticker de naam van de docent op de postvak plakken. Daarnaast lezen docenten ook vaak vakbladen. Daarom mag een tijdschriftenkast in een docentenkamer niet ontbreken.

4. Welk presentatiemateriaal moet ik gebruiken?

Tegenwoordig kun je niet meer zonder een smartboard. Met een smartboard kunnen docenten interactief lesgeven aan hun leerlingen. Met een smartboard kun je bijvoorbeeld een opgave projecteren, maar er is ook software om interactief les te geven. Binnen het basisonderwijs bijvoorbeeld kun je met behulp van een smartboard kinderen op een leuke manier leren lezen en schrijven. Maar ook binnen het hoger onderwijs is een smartboard niet meer weg te denken. Docenten en studenten kunnen presentaties geven, maar ook een brainstormsessie houden.

Prikbord

De ouderwetse krijtborden worden nauwelijks nog gebruikt. De smartboarden zijn enorm in opkomst, maar de kosten zijn vaak nog erg hoog. Daarom wordt er ook regelmatig gekozen voor een whiteboard, prikbord of flipover. Met een whiteboard en een flip-over kunt u bijvoorbeeld extra informatie geven of een opdracht duidelijk te maken. Het prikbord kan je gebruiken in de personeelskamer voor belangrijke mededelingen.

5. Wat is de beste inrichting?

Welk schoolmeubilair heb ik nodig en gaat dit ook allemaal passen? Dit zijn 2 cruciale vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Bijvoorbeeld is het efficiënter om alle klaslokalen te voorzien van 30 schoolsets of zijn er klaslokalen waar 15 schoolsets voldoende zijn. Maar bijvoorbeeld ook over de aula, hoeveel zitplaatsen kan ik kwijt? Om deze vragen te beantwoorden kun je het beste met een verkoopadviseur in gesprek gaan. Hij of zij zal een passend advies geven wat de beste inrichting is van elke ruimte.

Zodra je weet hoeveel stuks je moet bestellen, komt het volgende punt aan bod, namelijk welk schoolmeubilair? Hierboven staan al een aantal tips en adviezen over de producten. Let vooral ook goed op het materiaal en de gewenste kleuren. De kleur die je gaat gebruiken kan al een verschil maken in de uitstraling van de school, maar ook per ruimte. In de aula worden vaak felle kleuren toegepast, maar in een klaslokaal is meer rust gewenst.

Lerarenkamer

6. Welke service krijg ik?

Al het bovengenoemde gaat vooral over welk schoolmeubilair je moet kiezen. Een onderdeel wat zeker van belang is, is de service van de leverancier. Inofec Kantoormeubelen levert een uitgebreid servicepakket. In dit servicepakket zit onder andere:

- Gratis verzending en montage

- 5 jaar garantie

- Persoonlijke begeleiding

- Binnen 24 uur offerte en tekening op maat

- ISO 9001 gecertificeerd

- Duizenden tevreden klanten

Vergeet daarom niet om het servicepakket te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Hierdoor kunnen de prijzen variëren, maar kan ook de service anders zijn.

Conclusie
Een nieuwe schoolinrichting kan een hele opgave zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Als het om een groot project gaat, adviseren wij je contact op te nemen met een adviseur. Hij of zij begeleidt de klant bij het volledige inrichtingstraject van de school.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels