Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips voor schoolinrichting

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips voor schoolinrichting

Wij hebben de vijf belangrijkste tips voor schoolinrichting op een rij gezet. Lees hier meer over het inrichten van het klaslokaal, de kantine, mediatheek en lerarenkamer en laat je inspireren!

Bij schoolinrichting wordt vaak als eerste aan de inrichting van het klaslokaal gedacht. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de meeste ruimtes op een school dienen als klaslokaal. Toch zijn er ook andere ruimtes die minstens zoveel aandacht verdienen als de lokalen, namelijk de kantine, mediatheek en lerarenkamer. Wij hebben de belangrijkste tips per ruimte voor je verzameld!

1.    Zorg dat de klasinrichting het onderwijs ondersteunt

Het belangrijkste bij het inrichten van een klaslokaal is dat de inrichting het onderwijs ondersteunt. Je kunt ervoor kiezen om ieder lokaal een eigen functie te geven. Denk aan een lokaal waarbij de tafels in een U-vorm zijn opgesteld om klassikale discussies te stimuleren. Of een lokaal met tafels die gegroepeerd staan om in kleine groepjes te kunnen werken.

Dit werkt vooral goed op grote scholen waar de leerlingen steeds in een ander klaslokaal les krijgen. Op deze manier kunnen docenten het lokaal reserveren dat past bij de les die ze op dat moment willen geven.

Op een kleine school of op een school waar docenten vaak in hetzelfde lokaal werken, ligt dat natuurlijk anders. Dan is het aan te raden om met licht en flexibel schoolmeubilair te werken. Afhankelijk van het programma van die dag, kan er dan met het schoolmeubilair worden geschoven.

Lees hier meer tips voor het inrichten van het klaslokaal.

Klaslokaal inrichten

2.    Zorg voor uitnodigende kantine inrichting

De schoolkantine of aula moet vooral uitnodigend zijn. Het is een van de weinige plekken op school die puur voor ontspanning gebruikt wordt. Dat mag ook gezien worden! Kies daarom voor kleurrijk en opvallend meubilair. Je mag in de kantine best een statement maken met de inrichting. Bekijk hier een paar voorbeelden van schoolkantines die wij al hebben ingericht.

Zorg ook voor voldoende variatie in het meubilair. Combineer statafels, hoge tafels met barkrukken en lage tafels met stoelen, zodat er voor iedereen een fijne plek om te eten of ontspannen te vinden is. Maak de kantine inrichting af met comfortabele banken en kleurrijke poefs in gezellige loungehoekjes. Zo wordt de kantine een plek waar iedere leerling informeel kan kletsen en eten met vrienden.

Meer tips voor de inrichting van de kantine vind je op ons blog.

Uitnodigende kantine inrichting

3.    Zorg voor een ergonomische inrichting van de mediatheek

In de mediatheek of het open leercentrum van een school kunnen leerlingen rustig aan hun schoolopdrachten werken. Het komt vaak voor dat leerlingen hier voor een lange tijd aan het werk zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een werkstuk of verslag moeten maken.

Daarom is het belangrijk dat de mediatheek over een ergonomische inrichting beschikt. Denk hierbij niet alleen aan ergonomisch verantwoorde stoelen, maar ook aan eenvoudig verstelbare schooltafels en beeldschermen om achter te werken.

Wil je meer weten over het creëren van ergonomische werkplekken in de mediatheek? Lees dan verder op ons blog!

Ergonomische inrichting mediatheek

4.    Zorg voor een mix van werk en ontspanning in de lerarenkamer

De lerarenkamer is vaak een multifunctionele ruimte. Zorg ervoor dat er voor al deze functies ook plek is.

Zo zijn er leraren die met collega’s overleggen in de lerarenkamer of nog even een les voorbereiden, maar ook leraren die hier nakijkwerk verrichten. Dit vraagt om een plek waar docenten zich meer kunnen afzonderen. Akoestische scheidingswanden bieden uitkomst voor het creëren van een dergelijke hoek in de lerarenkamer.

Daarnaast wordt de lerarenkamer natuurlijk gebruikt ter ontspanning. Het is een plek waar collega’s elkaar ontmoeten bij de koffieautomaat of tijdens de lunch en het weekend doorspreken. Ook daarvoor moet ruimte zijn. Varieer daarom met hoge en lage tafels en met stoelen, barkrukken en comfortabele banken, stoelen en poefjes.

Lerarenkamer

5.    Doe inspiratie op voor schoolinrichting in onze nieuwe schoolcatalogus

Leuk, al die praktische tips, maar hoe ziet dat er nou in de praktijk uit? Voor een goed beeld van hoe lokalen, kantines, mediatheken en lerarenkamers ingericht kunnen worden, bekijk je onze nieuwe schoolcatalogus. Hier vind je niet alleen een overzicht van ons ruime assortiment schoolmeubilair, maar ook een selectie van scholen die wij hebben ingericht. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die ons schoolmeubilair bieden.

Wil jij ook inspiratie opdoen voor schoolinrichting? Vraag dan hier gratis onze vernieuwde schoolcatalogus aan!

Inspiratie schoolcatalogus Inofec Kantoormeubelen

Contact

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels