Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips voor het vergroten van je werkgeluk

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips voor het vergroten van je werkgeluk

Voelen jouw werknemers zich echt gelukkig op het werk? Wij geven in dit blog 5 tips voor het vergroten van het werkgeluk voor jou en je werknemers.

Voel jij je echt gelukkig op je werk? Werkgeluk is afhankelijk van een flink aantal factoren. De bedrijfscultuur bijvoorbeeld, maar ook de inhoud van het werk en het contact met collega’s. Maar wist je dat de werkomgeving minstens zo belangrijk is? In een prettige werkomgeving gaan mensen veel gelukkiger naar hun werk. Wij geven in dit blog 5 tips voor het vergroten van het werkgeluk voor jou en je collega’s!

1. Creëer een prettige werkomgeving

De inrichting van een werkomgeving heeft veel invloed op het werkgeluk. Het bepaalt immers of medewerkers zich thuis voelen en op hun gemak zijn. Als dit het geval is, komt dit ook de productiviteit en de sfeer tussen collega’s ten goede.

Maak praktisch gebruik van de ruimte die beschikbaar is. Naast de werkplekken is het noodzakelijk om na te denken over ruimtes, waar medewerkers zich kunnen afzonderen. Al dan niet om te vergaderen, in stilte te werken of om te kunnen telefoneren.

Ook zie je steeds meer creatieve ruimtes ontstaan in veel werkomgevingen. Hier kan gebrainstormd worden met diverse prikkels. In dit soort ruimtes kun je heel goed gebruikmaken van ergonomische zit-sta krukken of hoge tafels in combinatie met conferentie stoelen in verschillende kleuren.

Een prettige werkomgeving betekent ook dat medewerkers productief zijn. Wil je de productiviteit verhogen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het plaatsen van scheidingswanden. Dit creëert meer rust tussen de werkplekken en geeft collega’s privacy.

2. Kies voor comfortabel kantoormeubilair

Comfort is belangrijk, ook op het werk. Daarnaast bevordert een ergonomische werkplek gezondheid en functioneren. Je past je kantoor in feiten aan op het menselijk lichaam. Een gezonde lichaamshouding voorkomt diverse klachten en uiteindelijk ziekteverzuim bij medewerkers.

De basis voor een ergonomische werkplek en een gezonde lichaamshouding is een elektrisch verstelbaar bureau. Dit bureau is in hoogte verstelbaar voor de ideale zithouding, maar ook om staand aan te kunnen werken. Je kunt hieraan werken met een normale bureaustoel.

Zijn je werknemers op zoek naar een actievere werkhouding? Kijk dan eens naar een ergonomische kruk met wielen. Op deze manier stimuleer je regelmatig wisselen tussen zittend en staand werken.

3. Maak werkplekken groen

Hoe meer planten, hoe beter! Naast de sfeer die planten aan een werkomgeving geven, hebben ze nog meer voordelen. Planten verminderen stress, zorgen voor zuurstof en hebben een luchtzuiverende werking. Je voelt je simpelweg lekkerder in een ruimte met planten. Daarnaast zorgen planten ook voor een aangename akoestiek in grote of rumoerige ruimtes.

Liever geen planten op kantoor? Kunstmatige natuur helpt ook bij het verbeteren van de werkomgeving. Bijvoorbeeld door het ophangen van schilderijen met veel groen of het gebruik van fotobehang in een bepaalde ruimte.

4. Werkgeluk = een gezonde werkplek

Werkgeluk gaat hand in hand met gezondheid. Wanneer medewerkers goed in hun vel zitten en gezond zijn, straalt dit door in hun productiviteit en creativiteit. Een gezonde levensstijl wil je dus zeker stimuleren!

Kijk eens naar de mogelijkheden voor het aanbieden van een gezonde lunch bijvoorbeeld, of zorg voor voldoende fruit en snackgroenten.

Krijgen medewerkers te weinig beweging? Stimuleer dan het gebruik van bureaufietsen! Zo kan er actief gewerkt worden achter bijvoorbeeld de elektrisch verstelbare bureaus. Je wisselt dit af met regulier werken. De afwisseling houdt werknemers tevens scherp.

Geef werknemers ook ruimte voor ontspanning. Om samen te gamen bijvoorbeeld. Of om buiten te zitten voor een korte pauze. En vergeet de vrijdagmiddagborrel niet! Die geeft medewerkers de mogelijkheid om elkaar (nog) beter te leren kennen.

5. Geef medewerkers controle over hun werkplek

Wil je jouw medewerkers echt gelukkig maken? Laat ze dan meebepalen hun eigen werkplek eruit komt te zien of geef verschillende opties waaruit ze kunnen kiezen. Door bijvoorbeeld een zit-sta bureau te plaatsen, kunnen medewerkers zelf kiezen op welke manier zij het prettigst werken.

Kleine plantjes, een mooie lamp of persoonlijke spullen zijn een waardevolle toevoeging aan een werkplek. Het zorgt ervoor dat je medewerker zich nog meer op zijn gemak voelt.

Laat Inofec jullie werkgeluk vergroten!

Kom je er niet helemaal uit? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de inrichting van jouw werkomgeving? Onze medewerkers helpen en adviseren je graag in jouw zoektocht naar het creëren van de ultieme werkomgeving vol werkgeluk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels