Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips voor het verbeteren van de werkomgeving

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips voor het verbeteren van de werkomgeving

Een goede werkomgeving spreekt mensen aan en zorgt voor het aantrekken en behouden van talent. Daarom geven wij 5 tips voor een inspirerende werkruimte!

Je werkomgeving is je visitekaartje naar (potentiële) klanten, gasten én (nieuwe) medewerkers. Het is daarom cruciaal dat je werkplek uitstraalt wat jij als werkgever en als organisatie wilt uitstralen. Een inspirerende werkruimte spreekt mensen niet alleen aan, maar kan ook daadwerkelijk het verschil maken in het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers. Daarom geven wij 5 tips om meer uit je werkomgeving te halen.

1. Activity based working

Om de verschillende activiteiten die in de werkomgeving plaatsvinden optimaal te ondersteunen, is het activity based working concept ideaal. Wie de werkomgeving volgens dit moderne kantoorconcept inricht, zet vrijheid en flexibiliteit centraal. Medewerkers hebben namelijk geen eigen werkplek meer. Daartegenover staat dat er verschillende ruimtes aanwezig zijn die allemaal een andere activiteit ondersteunen. Denk hierbij niet alleen aan concentratie- en vergaderruimtes, maar ook aan ruimtes om te telefoneren, brainstormen en ontspannen.

2. Stimuleer creativiteit

In een tijd dat kantoormedewerkers ook prima vanuit huis kunnen werken, is het soms moeilijk om iedereen nog samen op kantoor te krijgen. Waarom zou je eigenlijk nog naar kantoor komen als alles wat je nodig hebt vanaf je laptop toegankelijk is? Voor de inspirerende werkomgeving natuurlijk! Stimuleer creativiteit op kantoor met een verrassende kantoorinrichting in verschillende activity based werkruimtes. Zo biedt je toegevoegde waarde aan werken op kantoor in plaats van vanuit huis.

3. Trek jong talent aan met gaming

Worstel je al een tijdje met de vraag hoe je jong talent kunt aantrekken? Of lopen jullie inwerktrajecten niet altijd even soepel? Gaming biedt uitkomst. Vooral jongeren besteden veel tijd aan gaming, dus het is de ideale manier om jong talent aan te trekken. Gebruik gaming tijdens het inwerktraject om medewerkers de eerste kneepjes van het vak te leren. Ook voor andere opleidingsdoeleinden later in de loopbaan van je medewerkers is gaming interessant.

4. Anticipeer op ruimtegebrek

Hoe meer vierkante meters kantoorruimte, hoe hoger de huurlasten. Daarom sturen veel werkgevers aan op zo min mogelijk vierkante meters. Dit kan echter ook averechts werken. Als medewerkers onvoldoende ruimte hebben, kan dat hun welzijn en output negatief beïnvloeden. Zorg dus dat er voldoende ruimte is voor onverwachtse meetings en nieuwe collega’s.

5. Kies de juiste muziek per werkomgeving

Muziek maakt het werken niet alleen leuker, maar kan ook de productiviteit positief beïnvloeden. Als je na de lunch last hebt van een after lunch dip, kan muziek je weer energie geven om door te gaan. Hierbij is het van belang om goed na te denken over de muzieksoort. Van up tempo muziek gaan mensen letterlijk sneller werken, terwijl muziek waarin gezongen wordt weer voor afleiding kan zorgen. Kies samen met medewerkers de muziek voor op kantoor uit. Muziek heeft namelijk een verbindende werking en kan de werkomgeving daadwerkelijk verbeteren.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels