Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips om meer water te drinken op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips om meer water te drinken op kantoor

Water drinken. We weten allemaal dat het moet, maar veel van ons doen het veel te weinig. Het kan ook best lastig zijn als je bijna nooit dorst hebt op kantoor en bovendien ook de hele dag druk bezig bent. Wij geven je tips hoe je op kantoor meer water kunt drinken.

1. Download een app

Er zijn tegenwoordig een heleboel apps waarin je kunt bijhouden hoeveel je hebt gedronken op een dag, zoals Daily Water Free, Water Alert en Waterlogged. Sommige apps herinneren je ook wanneer je moet drinken, bij de ander kun je alleen aangeven hoeveel water je hebt gedronken.

2. Begin de dag met een glas water

Na een hele nacht slaap heeft je lichaam urenlang geen vocht binnen gehad. Wel heb je vocht (zweet) verloren. Begin de dag met een glas water, dan heb je er in ieder geval al één glas achter de kiezen.

3. Zet een fles water op je bureau

Je moet minstens 1,5 liter water per dag drinken. Als je er voor zorgt dat je drie flesjes van 500ml drinkt op een dag, zit je daar zo aan! Spreek met jezelf af dat als je het flesje leeg hebt gedronken, je hem direct gaat vullen. Ieder flesje dat leeg is, kun je weer in je app zetten. Zo ga je een soort challenge met jezelf aan en wordt water drinken straks nog leuk ook! Let wel: drink niet in één keer twee flesjes achter elkaar, maar verspreid de vochtinname over de dag.

4. Water met een smaakje

Vind je water saai om te drinken? Voeg er dan een drupje limonadesiroop aan toe. Let op: niet te veel, want siroop bevat veel suikers! Je kunt er ook voor kiezen om verse munt in er in te doen voor een lekkere frisse smaak. Nog een extra tip: kies een groot glas. Zo hoef je minder vaak water te pakken en als je jezelf aanleert om het glas leeg te drinken, zal je meer drinken dan als je uit een klein glas drinkt.

5. Vaste tijdstippen

Je kunt er ook voor kiezen om op vaste tijdstippen water te drinken als je het écht steeds vergeet. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of nadat je naar de wc bent geweest. Je kunt ook gevulde flesjes neerzetten op plekken waar je vaak komt. Naast je computer, bij de bank of in de auto. Als je het flesje ziet, moet je bijvoorbeeld minstens één slok drinken. Of drink een slokje als je je printje gaat ophalen uit de printer.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels