Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips om je ogen te ontlasten op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips om je ogen te ontlasten op kantoor

Als je acht uur per dag achter de computer zit op kantoor, is dit een behoorlijke inspanning voor je oogspieren. Je ogen kunnen droog of geïrriteerd raken en dit kan leiden tot problemen met focussen en hoofdpijn. Dit zijn tips om je ogen te ontlasten op kantoor.

1. Maak gebruik van bureaulampen en dim het licht

Op kantoor wordt vaak gebruikgemaakt van tl-licht. Dit licht is vaak te fel voor optimaal zicht. Zorg ervoor dat dit licht gedimd wordt en plaats verlichtingsbronnen direct op je werkplek.

2. Voorkom verblinding

Zorg ervoor dat er geen reflectie van felle lichtbronnen in het scherm vallen. De zon kan nogal vervelend zijn als ‘ie reflecteert in je scherm. Tip: zorg ervoor dat je kijkrichting parallel is aan het raam, zo voorkom je lichtinval op je computerscherm of recht in je gezicht.

3. Zorg ervoor dat de monitor goed staat

De ideale afstand tussen je ogen en de monitor is 50 tot 70 centimeter. De bovenkant van de computer moet zich iets boven het oogniveau bevinden. Beeldschermen die kunnen draaien hebben de voorkeur.

4. Letters groter maken

Kun je de letters niet goed lezen op het beeldscherm? Dan is de kans groot dat je dichter op het beeldscherm gaat kruipen, waardoor je last kunt krijgen van je schouders en nek. Een simpele oplossing: maak de letters van je scherm groter of pas de schermweergave aan naar bijvoorbeeld 110 of 120 procent. Nog steeds last? Dan is het raadzaam om een bezoekje aan de opticien te brengen.

5. Rust voor je ogen

Daarnaast is het ook aan te bevelen om ieder uur even wat anders te doen dan naar je computerscherm staren. Neem even een pauze of voer een andere taak uit waarbij je geen gebruik hoeft te maken van je beeldscherm. Hierdoor kunnen je ogen even tot rust komen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels