Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips om je e-mail te managen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips om je e-mail te managen

Heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aanloopt? Geef je overvolle inbox de schuld. Onze inbox stroomt de hele dag vol met mailtjes en Dr. Douglas LaBier zegt dat heel veel e-mails binnenkrijgen bijdragen aan een burn-out en dat er vaak ook een dieper probleem in de organisatie ligt.

De onophoudelijke e-mails zijn slechts een onderdeel van de algemene cultuur van veel organisaties. Ze weerspiegelen een ‘ongezond management’. Zo zouden bedrijven die veel interne mails niet open zijn en niet zorgen voor een gevoel van verbondenheid. Dit zijn een aantal tips om met inbox om te gaan en geen burn-out te krijgen.

1. Gebruik

Denk na over hoe je je e-mail wil gebruiken. Vind jij het fijn om door de dag heen een paar keer je e-mail te checken? Doe dat dan. Vind je het prettiger om twee momenten (bijvoorbeeld ’s ochtends en net voor je weggaat) te pakken? Ook prima. Doe wat jij fijn vindt werken!

2. Verwachtingen

Wat verwachten andere mensen van jouw mailtjes? Want als jij pas na 16.00 uur al je mail gaat wegwerken, is het wel handig dat andere mensen dat weten natuurlijk. Oftewel: communiceer! Als het om interne mails gaat, is dit heel gemakkelijk. Je collega’s zullen op een gegeven moment weten dat jij pas na 4 uur reageert en als het echt spoed is, kunnen ze beter even bellen of langslopen. Is ook nog eens veel gezelliger.

3. Voorkeuren

Stuur jij op zondagavond nog een mailtje naar een collega? Dit kan voor stress zorgen. Je collega kan denken dat hij per se had moeten reageren op zondag, terwijl jij misschien dacht: ik krijg maandag wel een antwoord, maar dan heb ik het maar vast verstuurd. Leg in je e-mail uit dat het geen haast heeft en dat je ook maandag een antwoord terug kunt krijgen. Duidelijkheid = key!

4. Vakantie

Check jij op vakantie je e-mail? Gun jezelf eens rust en probeer er niet naar te kijken. Je bent nu weg en je hebt het verdiend! Er zijn zat andere mensen op kantoor die dingen kunnen oplossen. Relax en log out!

5. Routine

E-mails thuis beantwoorden kunnen zorgen voor spanningen in je relatie. Daarom is het belangrijk dat je een routine krijgt in het beantwoorden en checken van je mail, zodat de ander weet dat je dat aan het doen bent. Buiten het werk is het ook nodig om tijd te besteden met je familie, gezin of partner. Niet alles draait om werk!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels