Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 tips om afleiding op kantoor tegen te gaan

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 tips om afleiding op kantoor tegen te gaan

Afleiding op kantoor is een serieus probleem en iedereen heeft er wel eens last van. Het is ook moeilijk om je acht uur lang per dag te concentreren op het werk en af en toe moet je gewoon even wat anders doen. Maar wat kun je doen om afleiding op kantoor tegen te gaan?

Welke bronnen van afleiding zijn nu het meest bepalend voor concentratiemogelijkheden? Werkomgevingsdiagnose (WODI) deed er onderzoek naar. Geluiden en vragen van collega’s blijken het meest storend te zijn. Klimaatinstallaties en geluiden van buiten worden als minst irritant ervaren. Verder worden bewegingen van mensen uit de omgeving, inkomende e-mails en berichten ook nog als storend ervaren. Tegenwoordig hebben de meeste kantoren ook flexibele werkplekken en zijn heel open. Heel anders dan vroeger met cellenkantoren. Het is dus niet gek dat er steeds meer irritatie op de werkvloer ontstaat door bewegingen en omgevingsgeluiden. Maar wat doe je eraan? Wij geven tips om afleiding te voorkomen.

Tips om afleiding te voorkomen

- Afspraken maken! Maak duidelijke afspraken met je collega’s over hoe je met de ruimte waarin je werkt omgaat. Denk bijvoorbeeld aan stiltezones waar je in rust kunt werken en speciale afgesloten vergaderplekken waar je gewoon kunt vergaderen zonder dat andere mensen er last van hebben.

Akoestiek is ook erg belangrijk. Goede akoestiek heeft namelijk grote invloed op het succes van een onderneming en het functioneren van werknemers. In een goede akoestische ruimte kun je je veel makkelijker concentreren.

- Open ruimtes zijn fijn, maar plaats niet te veel dingen in die ruimte. Zorg dat de plekken in open ruimten zijn afgewisseld met afscheidingen en aparte hokjes om te overleggen of te telefoneren.

- Zorg ervoor dat de koffiehoek op een aparte plek wordt ingericht en niet direct in de buurt van werknemers. De koffiehoek is toch vaak een punt waar medewerkers even een praatje met elkaar maken.

- Zorg dat er afspraken worden gemaakt over belgedrag. Het kan behoorlijk irritant zijn als je collega’s de hele dag zitten te bellen! En anders: koptelefoon op!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels