Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 redenen waarom de akoestiek in een kantoor goed moet zijn

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 redenen waarom de akoestiek in een kantoor goed moet zijn

Er zijn diverse redenen waarom een goede akoestiek zo belangrijk is in een kantoorruimte. We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet. Hoe je vervolgens de akoestiek kunt verbeteren en daarmee de geluidsoverlast kunt verminderen, lees je in het blogartikel ‘10 tips om geluidsoverlast op kantoor te beperken‘.

Minder stress en ziekteverzuim
Goede akoestiek veroorzaakt minder stress en dringt daarmee ook het ziekteverzuim terug. Uit onderzoek is gebleken dat mensen ziek kunnen worden door een werkomgeving waar de akoestiek slecht is. Te sterk aanwezige omgevingsgeluiden kunnen namelijk stress veroorzaken. Wanneer hier geen maatregelen tegen genomen worden en de stress te lang aan blijft houden, bestaat de mogelijkheid dat mensen hier daadwerkelijk ziek van worden.

Betere concentratie
Een kantoor waar medewerkers hinder ondervinden van geluidsoverlast, zoals telefonerende collega’s of collega’s die onderling met elkaar in gesprek zijn, hebben problemen om zich goed te concentreren op hun werkzaamheden. Eén van de redenen waarom je dan ook voor een goede akoestiek op kantoor dient te zorgen, is het concentratievermogen.

Hogere productiviteit
Wanneer medewerkers minder gestoord worden door geluiden en zich beter op hun werkzaamheden kunnen concentreren, heeft dit tevens een positieve uitwerking op de productiviteit. Immers, wanneer je met je volle aandacht met je werk bezig bent, werk je efficiënter en kun je in dezelfde tijd dus meer werk verrichten.

Goede werksfeer en plezier in je werk
Medewerkers die zich beter kunnen concentreren door goede akoestiek en daardoor productiever zijn, hebben meer plezier in hun werk. En dit draagt weer bij aan een goede werksfeer op de afdeling en tussen collega’s onderling.

Meer rust
Tot slot zorgt een goede akoestiek op kantoor voor meer rust. Wanneer een ruimte enkel is voorzien van gladde en harde materialen, wordt geluid veel teruggekaatst en duurt het even voordat het geluid is uitgestorven. Deze nagalm kan voor onrust zorgen. Door het gebruik van akoestische materialen, zoals scheidingswanden, kasten en panelen, wordt geluid goed geabsorbeerd. Hierdoor breng je de rust terug op kantoor.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels