Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 musthaves voor een gezonde werkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 musthaves voor een gezonde werkplek

Op kantoor moet je zowel voldoende bewegen als voldoende ontspannen. Met deze 5 musthaves voor een gezonde werkplek kun je dat allebei!

De directe werkomgeving heeft een grote impact op het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Zeker fulltime werknemers die het grootste deel van hun tijd op kantoor besteden. Daarom is aandacht voor gezondheid op de werkvloer erg belangrijk. In een gezonde werkomgeving is zowel ruimte om voldoende te bewegen als om beter te ontspannen. Met deze 5 musthaves voor een gezonde werkplek voldoe je aan al deze eisen.

1. Afwisselende werkhouding met een zit-sta-bureau

De meeste kantoormedewerkers zitten bijna de hele dag achter hun bureau. Ze halen af en toe koffie en nemen met de lunch even pauze, maar verder wordt er maar weinig bewogen.

Om te zorgen dat je ook achter je bureau regelmatig beweegt, zijn er elektrisch verstelbare zit-sta-bureaus verkrijgbaar. Met een druk op de knop verstel je de hoogte van het bureaublad. Hierdoor kun je zowel zittend als staand aan je bureau werken.

Op sommige zit-sta-bureaus zit zelfs een geheugenstand, waardoor je jouw ideale werkhoogte om te zitten en staan kunt opslaan. Benieuwd welke zit-sta-bureaus over deze functie beschikken? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Gezonde werkplek zit sta bureau
Kies voor een elektrisch verstelbaar zit-sta-bureau op kantoor

2. De juiste balans tussen in- en ontspanning met zit-stahulp Muvman

Staand werken achter een zit-sta-bureau is flink wennen. Bovendien is hele dagen staand werken minstens zo slecht voor een medewerker als de hele dag zittend werken.

Om te zorgen dat je een actieve maar ergonomisch verantwoorde houding aanneemt tijdens het staand werken zijn er stahulpen. Een stahulp lijkt een beetje op een hoge kruk. Het verschil tussen een kruk en een stahulp is dat een zit-stahulp minder stabiel is. Ook is het de bedoeling dat je voeten op de grond blijven staan. Zo ondersteunt de stahulp je aan de ene kant tijdens het staand werken. Aan de andere kant blijven je spieren op spanning, wat beter is voor je zithouding en algehele gezondheid.

Er zijn diverse zit-stahulpen verkrijgbaar. Zit-stahulp Muvman is een van de populairste producten uit het assortiment van Inofec Kantoormeubelen. Deze zit-stahulp is niet alleen ergonomisch verantwoord, maar staat ook nog eens knap op kantoor. Kies de kleur die het beste past bij jouw interieur en ga eens vaker staand werken met Muvman!

3. Fiets op kantoor met een deskbike

Een deskbike of bureaufiets zorgt ervoor dat bewegen achter het bureau heel makkelijk wordt. Je bureaustoel is dan namelijk een soort crosstrainer. Neem plaats op het zadel, zet je voeten op de trappers en fietsen maar!

Een directere musthave om te bewegen achter je bureau is er niet. Dat maakt de deskbike tot een van de belangrijkste meubels voor een gezonde werkplek. Je vindt verschillende soorten deskbikes in de webshop van Inofec Kantoormeubelen.

4. Een gezonde werkplek met een wearable

De temperatuur op kantoor is met name in ruimtes waar meerdere collega’s samenwerken nog wel eens lastig te reguleren. De een heeft het snel warm, terwijl de ander bijna het hele jaar met een sjaal om achter zijn bureau zit.

Het is haast onmogelijk om met de thermostaat te regelen dat iedere collega het altijd behaaglijk heeft. Er is echter wel een wearable die ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur altijd comfortabel is. Met een druk op de knop stel je de ideale temperatuur in, waardoor je het nooit meer warm of koud hebt. Een gezonde werkplek is namelijk ook een comfortabele werkplek.

5. Urban jungle mét planten op de werkplek

Een van de belangrijkste musthaves voor een gezonde werkplek zijn planten. Van planten ga je niet per se meer bewegen, maar ze zorgen wel degelijk voor ontspanning doordat ze stress verminderen. Bovendien verbeteren ze de werkomgeving doordat ze de lucht zuiveren.

Benieuwd welke planten je het beste op kantoor kunt plaatsen? Je leest het hier.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels