Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

5 handige tips voor het inrichten van je receptieruimte

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
5 handige tips voor het inrichten van je receptieruimte

Veel bedrijven staan er niet bij stil om hun receptieruimte in te richten. Maar dit is wel de eerste ruimte die de klant van jouw bedrijf ziet. Daarom is het belangrijk dat je de klanten op een prettige manier ontvangt en als het even kan op een positieve verrassende manier. Ieder bedrijf heeft een andere receptieruimte. Sommige zijn zeer klein van een aantal vierkante meters en bij een ander bedrijf is er juist weer heel veel lichtinval. Daarom heb ik een aantal tips opgesteld waar je op moet letten bij het inrichten van je receptieruimte.

1. Welke receptiebalie?

De klanten willen graag ergens terecht om zich te melden of om te vragen waar zij naar toe moeten gaan. Een receptiebalie is hiervoor een perfecte oplossing. Als je voor een receptiebalie kiest, houdt er dan rekening mee hoeveel receptionisten achter de balie zitten. Tevens is het handig vooraf te bepalen of zij gebruik maken van computer/laptop, printer, ladeblokken, etc. Dit in verband met de afmetingen van de receptiebalie.

2. Hoeveel receptiestoelen en receptiebanken?

Een klant kan niet altijd direct worden geholpen of moet even wachten. Daarom zijn een aantal receptiestoelen of receptiebanken geen overbodige luxe. Afhankelijk van het bedrijf kan het aantal stoelen variëren van 1 of 2 stuks tot enkele tientallen. Zorg er wel voor dat deze bezoekersstoelen bij elkaar worden geplaatst en niet kris kras door de receptie.

3. Receptieruimte decoreren

Bijna niemand wil in een kale ruimte zitten. Daarom is het ook belangrijk dat je wat decoratie aanbrengt in de receptiehal. Dit kan je al doen met een aantal schilderijen en planten. Er zijn nog tal van andere decoratiemogelijkheden voor je receptie.

4. Presentatie

Wees trots op je bedrijf. Als je klanten moeten wachten, zorg er dan voor dat zij in een aantal folders van jouw bedrijf kunnen lezen. Dit kun je eventueel aanvullen met een aantal vakbladen uit je branche. Deze vakbladen geven ook aan dat je kennis van zaken hebt. Deze vakbladen kan je op een salontafel leggen, maar ook in folderrekken en folderkasten plaatsen.

5. Kleur

Kleur is heel belangrijk voor je receptieruimte. Te veel kleur maakt het druk en geen kleur maakt de ruimte kil. Daarom is het belangrijk om een goede balans te vinden. Kies 1 à 2 basiskleuren die je gebruikt voor het schilderen van de wanden. Kies een neutrale kleur voor je receptiebalie, met name houtprinten doen het goed en geven de ruimte een warme uitstraling. Maak het tenslotte af met een aantal decoraties in andere (felle) kleuren, zoals bijvoorbeeld je huisstijlkleuren.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels