Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

4x schoolinrichting met een twist

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
4x schoolinrichting met een twist

Tijd om af te rekenen met saai standaard schoolmeubilair. Laat je in dit blog inspireren door prachtig kleurrijke schoolinrichting met een twist!

Veel mensen denken bij schoolinrichting aan standaard tafels en stoelen in een ietwat inspiratieloze ruimte. Gelukkig zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden voor de inrichting van een school. Dus: bye bye, kleurloze basisinrichting en hello kleurrijk designmeubilair!

1. Moderne overlegruimtes

Leerlingen moeten regelmatig samenwerken aan schoolopdrachten. In de mediatheek is hier vaak geen ruimte voor, omdat het daar stil moet zijn. Vaak worden er wel speciale overlegruimtes gecreëerd, maar dit kunnen er nooit genoeg zijn voor alle leerlingen. In een drukke kantine overleggen, lijkt dan de enige optie…

Think again! Juist in een tijd waar samenwerking een belangrijk element is van het onderwijs, is er ook een andere mogelijkheid. Creëer kleine nissen met treinbanken en tafels om aan te overleggen. De nissen nemen weinig ruimte in en kunnen bijna overal eenvoudig gecreëerd worden. Ze bieden voldoende privacy en beschutting om rustig te kunnen overleggen, maar zijn een stuk laagdrempeliger dan een officiële overlegruimte. Een must voor iedere onderwijsinstelling!

Schoolinrichting met een twist kleine overlegruimte in een nis
Creëer kleine overlegruimtes in een nis om samenwerking te bevorderen

2. Verwelkom gasten in stijl met design schoolinrichting

De ontvangstruimte van een school is niet altijd even mooi. De receptioniste moet gasten vaak nog een beetje beschaamd naar een sfeerloze wachtruimte begeleiden. Hier worden ze neergezet op oncomfortabele stoelen in een inspiratieloze omgeving. Niet echt het beste welkom voor je gasten…

Bij aankomst wil je gasten juist warm welkom heten. De ontvangstruimte zou het visitekaartje van de school moeten zijn. Iets waar de receptioniste gasten met opgeheven hoofd naartoe begeleidt om op hun afspraak te wachten. Kies daarom voor een opvallende inrichting met mooie designmeubels. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een paar mooie, comfortabele stoelen kom je een heel eind!

schoolinrichting
Plaats mooi designmeubilair in de ontvangstruimte voor een warm welkom

3. Kies voor kleurrijke kantine inrichting

Ook de kantine inrichting op de gemiddelde school is weinig inspirerend. Lange rijen tafels met heel veel stoelen eraan is de standaard. Functioneel, maar niet echt mooi. Waarom wissel je het meubilair in de kantine niet wat meer af? Creëer zitjes in verschillende kleuren voor wat meer levendigheid in de kantine. Kies voor banken met tafels in het midden en statafels afgewisseld met hoge tafels en stoelen. Zo biedt je leerlingen meer mogelijkheden om pauze te houden op de manier die zij prettig vinden.

Schoolinrichting Kleurrijke kantine inrichting zitjes
Creëer gezellige zitjes in de kantine in verschillende kleuren

4. Vergeet de docenten niet!

Voor je leerlingen en bezoekers heb je nu aantrekkelijke, prettige ruimtes gecreëerd. Maar hoe zit het met de ruimte waar je grootste groep medewerkers in vertoeven? Bij het inrichten van een school mag de docentenkamer zeker niet vergeten worden!

Wanneer docenten pauzeren, trekken ze zich hier vaak even terug. Maar soms worden hier ook overleggen in een klein gezelschap gehouden. Zorg dat er voor al deze verschillende functies plek is in de docentenkamer. Dit doe je door hoge tafels, lage tafels en barretjes met elkaar af te wisselen. Voor een kop koffie hang je bijvoorbeeld even aan de bar bij het koffiezetapparaat. Voor een kort overleg met andere docenten, ga je juist even samen aan een lage tafel zitten. En om te lunchen en te socializen met collega’s ga je aan de hoge tafel zitten. Deze verschillende meubels maken de ruimte niet alleen functioneel, maar ook nog eens speels en aantrekkelijk. Dat is ook belangrijk in een ruimte waar je komt om even tot rust te komen tussen de lessen en andere werkzaamheden door.

schoolinrichting docentenkamer
Maak van de docentenkamer een ruimte waar docenten even tot rust kunnen komen

Meer inspiratie?

Er zijn talloze mogelijkheden om de ruimtes op school aantrekkelijker te maken. In dit blog hebben we slechts 4 voorbeelden ter inspiratie gegeven. Ben je benieuwd wat we bij jou op school kunnen bewerkstelligen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels