Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

3 tips voor een ontspannen wachtruimte inrichting

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
3 tips voor een ontspannen wachtruimte inrichting

Om te voorkomen dat mensen wachten als verloren tijd in hun drukke leven zien, geven wij 3 tips voor een ontspannen wachtruimte inrichting.

Bijna iedereen is tegenwoordig druk, druk, druk. Wachten is dan ook vaak niet een van onze sterkste punten. Toch kun je niet in iedere organisatie direct geholpen worden en dan moet je nu eenmaal even wachten. Om te voorkomen dat mensen dit als verloren tijd in hun drukke leven zien, geven wij 3 tips voor een ontspannen wachtruimte inrichting.
 

1. Zorg voor afleiding met een folderrek

Het eerste wat mensen doen als ze in een wachtruimte komen, is hun telefoon erbij pakken. Dit zorgt echter niet voor ontspanning, maar geeft juist alleen maar meer prikkels en stress. Het is daarom de kunst om bezoekers van hun telefoon af te leiden. Dit kan onder andere door het plaatsen van een folderrek met mooie tijdschriften erin. Het is belangrijk om hier mooie tijdschriften in te plaatsen, omdat mensen hier ontspannen door kunnen bladeren. Magazines met veel tekst zijn minder geschikt om te ontspannen. Een ander voorbeeld van afleiding in een wachtruimte is een beeldscherm waarop een mooie natuurdocumentaire speelt, werkt ontspannend in de wachtruimte. Wie ontspant er immers niet bij het zien van spelende jonge beren in Canada?

wachtruimte inrichting folderrek
Zet mooie tijdschriften in een folderrek in de wachtruimte

2. Stimuleer interactie door een slimme wachtkamerbank opstelling

Bezoekers moeten soms best even wachten in een wachtruimte. Om die tijd niet als verloren te zien, maar juist even tot rust te komen, is het fijn om een praatje aan te kunnen knopen. Zeker wanneer je zit te wachten op een spannende afspraak als een sollicitatiegesprek is het fijn om even met een ander te kletsen. Een manier om interactie te stimuleren is het strategisch plaatsen van wachtkamerbanken. Mensen zullen eerder geneigd zijn een gesprek te starten op een wachtkamerbank dan op een stoel, omdat je er samen op zit. Zet je de banken ook nog eens tegenover elkaar of in een U-vorm, dan ontkom je er eigenlijk niet aan om met anderen een gesprek te beginnen. Een fijne manier om even te ontspannen voor een zakelijke afspraak.

wachtruimte inrichting interactie 2
Stel wachtkamermeubilair zo op dat het uitnodigt tot interactie

3. Zorg voor mooie en leuke wachtruimte inrichting

Wachttijd wordt in ons drukke bestaan vaak gezien als vervelend. Probeer van wachttijd juist een prettig tijdverdrijf te maken met mooie en leuke wachtruimte inrichting. In een aantrekkelijke ruimte voelen mensen zich al prettiger dan in een kale wachtkamer met enkel wat zitmeubilair. Zorg voor leuk tijdverdrijf in de vorm van magazines, een beeldscherm of kunst bijvoorbeeld. Komen er ook wel eens jonge bezoekers in de wachtruimte? Richt dan ook een speelhoek in, zodat ook kinderen zich niet hoeven te vervelen.

wachtruimte inrichting mooi
Zorg voor een aantrekkelijke wachtruimte
wachtruimte inrichting leuk
Maak wachten ook voor de allerkleinsten leuk met een speelhoek

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels