Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

20 i.p.v. 10 klaslokalen vervangen voor dezelfde prijs?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
20 i.p.v. 10 klaslokalen vervangen voor dezelfde prijs?

Wat is er nu eigenlijk het meest belangrijk bij het inrichten van een klaslokaal of zelfs van een heel schoolgebouw? Dat is niet te vatten in één aspect. Het is altijd een combinatie van factoren. Denk bijvoorbeeld aan de uitstraling van het meubilair. Is het onderhoudsvriendelijk? Wat zijn de garanties die gegeven worden door de leverancier? Hoe snel worden eventuele problemen opgelost door de leverancier? Wat is de levertijd? Is de leverancier flexibel met het bieden van bepaalde oplossingen? En last but not least, wat is de prijs van de meubelen gerelateerd aan alle eerder genoemde wensen?

Bij iedereen liggen de verhoudingen anders. Wat wel een trend is de laatste jaren, is dat de prijs erg belangrijk is samen met een goede kwaliteit en een moderne uitstraling. Vooral dat laatste is niet vreemd. Iedereen wil toch in een nette en goed uitziende omgeving werken? Zowel leerlingen als medewerkers moeten zich op hun gemak voelen. Het is dan ook niet vreemd dat er bij een open dag door potentiële toekomstige leerlingen goed gekeken wordt naar de uitstraling. Het is de uitdaging voor de inkoper van een onderwijsinstelling hier een goede balans in te vinden. Aan de ene kant moet het een goede prijsstelling hebben, aan de andere kant mag het niet ten koste gaan van het design. Omdat dit, wanneer het niet goed uitpakt, ten koste kan gaan van het aantal inschrijvingen van nieuwe leerlingen. Daarbij moet er ook nog overwogen worden of het leerlingmeubilair wel of niet in hoogte instelbaar dient te zijn of dat er gekozen wordt voor een goede mix van diverse vaste hoogtes per klaslokaal. Uiteraard dient de uitstraling altijd aan te sluiten bij het overige meubilair in de onderwijsinstelling.

Dit zijn slechts enkele dilemma’s waar men tegen aan loopt bij het maken van de keuze, maar over het algemeen, wel de meest belangrijke. Het budget reikt nu eenmaal niet tot de hemel. Wanneer men daar slim mee om gaat, kan men door de besparingen die te behalen zijn in sommige gevallen tot wel 2 keer zoveel uit het budget halen. Dus niet 10 maar 20 klaslokalen compleet vervangen en laten voldoen aan de gewenste uitstraling. Dat het in onze ogen vanzelfsprekend is dat dit niet ten koste gaat van kwaliteit, service, flexibiliteit, etc. is helaas niet altijd zo. Maak daarom bij het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair altijd heldere afspraken met de leverancier, en vraag om contact te mogen leggen met referenties en gerealiseerde projecten. Dit neemt vaak al veel twijfel weg.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels