Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

13 jaar kantoorevolutie

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
13 jaar kantoorevolutie

Ik kwam een foto tegen van een kantoorsituatie van Google uit 1999. Dat is al weer lang geleden, dus leek het me eens aardig te zien wat de verschillen zijn met betrekking tot de huidige kantoor situatie vaan Google. Hiervan is voldoende materiaal te vinden, dus 13 jaar kantoorevolutie beschrijven moet te doen zijn. In ieder geval voor Google.

Kijkend naar kleurstellingen, modellen en gebruik van materialen zien we een hele verandering. Momenteel is alles veel frisser, strakker maar vooral ook minder rommelig qua indeling. Dit laatste heeft denk ik meer met de evolutie van Google te maken dan met die van de kantoorinrichting. Wat ik persoonlijk interessant vind is het gegeven of er ook op gebied van functionaliteit veel is veranderd. En dan heb ik het niet over verbetering, maar over verandering.

Kijk ik naar de bureau’s, dit blijven onderstellen met tafelbladen er op, de ladenblokken blijven opslagcontainers op wielen, idem voor de stoelen. Opvallend is dat de cubicle functionaliteit nog steeds aanwezig is. Weliswaar veel beter uitgevoerd, maar nog steeds bestaat er behoefte aan een eigen concentratiewerkplek. Dus qua functionaliteit lijkt de evolutie niet zo enorm terwijl het design totaal niet op elkaar lijkt. Dit is niet helemaal waar, want de cubicle functionaliteit uit de vorige eeuw was wel degelijk anders al dat deze nu is. Vorige eeuw maakten we met cubicles grote kantoorfabrieken waar men geconcentreerd kon werken. Nu worden deze afgezonderde ruimten naast geconcentreerd werken ook benut voor brainstormen, relaxen, gamen etc. Foto hieronder: Kantoor Google 2012.

Google deze eeuw

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels