Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

10 tips: werknemers motiveren doe je zo!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
10 tips: werknemers motiveren doe je zo!

Zakelijke successen boek je sneller met gemotiveerde werknemers dan met ongemotiveerde werknemers. Hoe je dat precies aanpakt lees je hieronder. 10 handige tips voor managers: werknemers motiveren doe je zo.

1. Personeel inwijden
Voor nieuwe medewerkers is het van groot belang dat deze worden ingewijd in het bedrijf. Laat ze kennismaken met een stukje historie: waar komt het bedrijf vandaan, hoe hard is er gewerkt om te staan waar het bedrijf nu staat en wat zijn de plannen voor de toekomst. Personeel inwijden betekent direct een grotere betrokkenheid en duidelijkheid over de toekomst.

2. Een fijne werkplek creëren
Wellicht een inkopper, maar een fijne werkplek creëren is belangrijk voor gemotiveerde werknemers. Een fijne werkplek betekent een werkplek waar werknemers zich prettig voelen, qua sfeer maar zeker ook qua omgevingsfactoren zoals licht, temperatuur en goede kantoormeubelen.

3. Persoonlijke doelen
Het gaat niet alleen om zakelijke successen, maar ook om persoonlijke successen. Maak samen met medewerkers persoonlijke doelen zodat zij ook zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Dat levert uiteindelijk gemotiveerde werknemers op.

4. Interne opleidingen
Sommige medewerkers hebben niet voldoende aan een persoonlijk ontwikkelingsplan en willen grote stappen maken, bijvoorbeeld door middel van een opleiding. Biedt workshops, cursussen en interne opleidingen aan om personeel tevreden te houden.

5. Have fun
Ook al moet er hard gewerkt worden, het is ook heel belangrijk om leuke dingen te doen. Dat kan een personeelsfeest zijn, maar soms ook iets kleins zoals een ijsje halen in de zomer of een vrijdagmiddagborrel. Door leuke dingen te doen, zijn medewerkers beter gemotiveerd.

6. Complimentjes!
Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen, dus deel er eens een paar uit!

7. Belonen van werknemers
De inspanning en de beloning daarvoor moeten in goede verhouding met elkaar staan. Is dat niet in verhouding, zal het uiteindelijk resulteren in mindere motivatie.

8. Beloftes nakomen
Bonussen, salarisverhogingen, toezeggingen tot bepaalde cursussen of opleidingen: wat ook wordt toegezegd, belofte maakt schuld. Ontevredenheid over dergelijke zaken zal de motivatie geen goed doen.

9. Coach
Een externe coach kan helpen de motivatie te verbeteren, omdat dit een persoon is die van het bedrijf af staat. Door medewerkers extern te laten coachen geef je aan te willen investeren, wat ongetwijfeld gewaardeerd wordt.

10. De juiste mensen
Niet iedereen is geschikt voor ieder soort werk. Wanneer je ergens goed in bent, en ook precies dat werk mag en kan doen waar je goed in bent, zal je motivatie hoger zijn. Zet dus de juiste mensen in voor het juiste werk.

Via: Managersonline.nl.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels