Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

10 tips om je werknemers te motiveren

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
10 tips om je werknemers te motiveren

Gemotiveerde mensen zullen sneller successen boeken dan ongemotiveerde mensen. Maar hoe kan je het beste mensen motiveren? Hieronder staat een checklist met 10 punten om je werknemers te motiveren. Neem ze goed door en pas ze toe, want jij wilt toch ook een hogere omzet realiseren?

1. Wijd je personeel in

Vertel tegen iedere nieuwe werknemer hoe en waarom je bedrijf is ontstaan. Deze werknemer realiseert dan hoeveel er al in het bedrijf is geïnvesteerd. Vertel ook wat je visie en toekomstplannen zijn voor het bedrijf. Vervolgens vraag je wat de werknemers van zichzelf verwachten en hoe hun toekomst eruit ziet in het bedrijf. Het is dan belangrijk dat je werknemer goed wordt ingewerkt en zo direct in het arbeidsproces mee kan draaien.

2. Creëer een plezierige werkomgeving

Een goede sfeer is zeer belangrijk en wordt door je medewerkers gewaardeerd. Een gelukkige werknemer is ook een productieve werknemer. Laat hem of haar dan ook weten dat de deur altijd open staat voor vragen, maar trek niemand voor.

3. Geef je werknemers een doel

De meeste werknemers willen graag doorgroeimogelijkheden hebben in het bedrijf. Voor kleine ondernemingen zal dit lastig zijn. Werk samen aan een persoonlijk ontwikkelplan. De werknemer voelt zich gewaardeerd en weet dan ook waar hij of zij aan toe is. De werknemer is dan extra gemotiveerd en zal extra zijn best doen.

4. Leid je mensen op

Een werknemer wil zich altijd ontwikkelen. Geef daarom je medewerkers de kans om zich te ontwikkelen door bijvoorbeeld opleidingen of cursussen aan te bieden. Dit kan ook door ze regelmatig workshops en seminars te laten bezoeken en ook het bezoeken van beurzen helpt in de ontwikkeling. Stimuleer hen door opleidingen te volgen op kosten van het bedrijf. De werknemer krijgt het gevoel dat er in hem wordt geïnvesteerd en wordt daardoor productiever. Tenslotte zal er ook meer kennis in het bedrijf komen. Een win-win situatie dus.

5. Ga eens iets leuks doen

Een werknemer waardeert het als er iets leuks gedaan wordt. Dat hoeft niet groot te zijn. Trakteren op af en toe iets lekkers wordt al gewaardeerd. Maar je kunt natuurlijk ook een leuke activiteit doen. Vrijdagmiddag iets ieder sluiten en dan een drankje doen, zal door vele medewerkers gewaardeerd worden.

6. Geef complimenten

Iedereen vindt het leuk om een compliment te ontvangen. Doe dit dan ook!

7. Beloon je werknemers

Wanneer mensen doelen halen of goede prestaties neerzetten, beloon ze dan. Wanneer er geen beloning komt, zal de motivatie minder worden. Er zijn verschillende manieren van belonen, bijvoorbeeld door middel van een bonus of een salarisverhoging. Maar het hoeft niet altijd met geld te worden beloond. Een vrije dag geven wordt ook zeker gewaardeerd.

8. Kom je beloftes na

Als je de werknemers iets belooft, moet je dit ook nakomen. Bijvoorbeeld wanneer je een bonus belooft als de omzet met 10% is gestegen. Wanneer je de belofte niet nakomt, zal de medewerker direct minder gemotiveerd zijn. Maar het wordt nog erger als de werknemer dit aan zijn collega’s vertelt.

9. Haal een coach in huis

Je kunt een coach inhuren om je werknemers te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Die kan de obstakels in hun carrière doorbreken.

10. Kies de juiste persoon voor de taak

Het is belangrijk dat je de juiste taken aan een werknemer geeft. Wanneer werknemers een project succesvol hebben afgerond, dan staan ze te popelen om met een nieuw project te beginnen. Deze medewerkers zijn zelfverzekerd en zelfverzekerde medewerkers zijn gemotiveerde medewerkers.

Dit zijn enkele tips om je medewerkers te motiveren. Zorg wel voor een goede balans tussen beloningen en werk. Want als je de medewerkers weer te veel gaat belonen, dan zullen de werknemers dit als standaard zien. Dan zul je de medewerkers op andere manieren moeten motiveren.

Via: Managersonline.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels