Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

10 tips om geluidsoverlast op kantoor te beperken

10 tips om geluidsoverlast op kantoor te beperken

Hier geven we je graag 10 tips hoe je de akoestiek in een kantoor kunt realiseren, naast het gebruik van akoestische kasten, panelen en scheidingswanden.

In het blogartikel ‘5 redenen waarom de akoestiek in een kantoor goed moet zijn‘ hebben we al gesproken over de verschillende redenen waarom je de akoestiek in een kantoorruimte zou moeten verbeteren. Hier geven we je graag 10 tips hoe je dit kunt realiseren, naast het gebruik van akoestische kasten, panelen en scheidingswanden.

Tip 1
Gebruik op een harde vloer zachte wielen onder de bureaustoelen. Harde wielen die over een harde vloer rollen, maken meer geluid en bovendien kunnen ze de vloer beschadigen.

Tip 2
Indien je op kantoor gebruik maakt van roldeurkasten, kan het zeer hinderlijk zijn wanneer deze gedurende de dag continue open en dicht gaan. Zet de kasten daarom ’s ochtends open en sluit ze aan het einde van de werkdag weer. Zorg er dan wel voor dat de kasten netjes ingericht en opgeruimd zijn.

Tip 3
De ene medewerker vindt het prettig om in stilte te werken en de andere vindt het juist fijn als er een radio aan staat. Laat de medewerkers die het juist prettig vinden om muziek te horen, radio luisteren via een koptelefoon. Zodoende is het niet storend voor anderen en wordt geluidsoverlast voorkomen.

Tip 4
Het geluid van apparatuur, zoals printers en kopieerapparaten, kunnen een storende factor zijn op kantoor en tot geluidsoverlast leiden. Plaats deze, indien mogelijk, in een aparte afgesloten ruimte met een goede afzuiging. Dit is bovendien beter voor de gezondheid van je medewerkers.

Tip 5
Wanneer je iets wilt overleggen met een collega, maar hij of zij zit aan de andere kant van de kantoorruimte, loop er dan even naar toe of bel elkaar. Zorg voorkom je dat je onnodig hard gaat praten, waardoor andere collega’s hier last van kunnen hebben en dit als geluidsoverlast ervaren.

Tip 6
Wanneer je in grote kantoortuin zit met veel collega’s om je heen kan het soms lastig zijn om je te concentreren. Zorg dan als werkgever voor concentratiewerkplekken. Hier kunnen medewerkers even apart gaan zitten en hun volle aandacht gebruiken om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Ze worden hier immers niet gestoord door omgevingsgeluiden.

Tip 7
Planten dragen niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit en een hogere productiviteit, ze zorgen ook voor reducering van omgevingsgeluid en zodoende een beperking van geluidsoverlast. Met name in grote kantoorruimtes met veel harde materialen, zoals beton, heeft beplanting een gunstig effect. Dit kan ook in de vorm van kunstplanten.

Tip 8
Wanneer je in een kantoortuin een vergadering houdt, kan dit hinderlijk zijn voor andere collega’s die in dezelfde kantoorruimte aan het werk zijn. Zeker als je met elkaar aan het brainstormen bent over nieuwe ideeën, kan het er door enthousiasme soms erg luidruchtig aan toe gaan. Houd besprekingen dan ook in aparte ruimtes die daarvoor bedoeld zijn.

Tip 9
Vloerkleden en tapijt absorberen geluid en hebben zodoende een positieve invloed op omgevingsgeluiden. Let er dan wel op dat je harde wielen onder je bureaustoelen gebruikt. Zachte wielen op een zachte ondergrond rollen namelijk niet.

Tip 10
Probeer telefoongesprekken op een acceptabel geluidsniveau te voeren, zodat collega’s hier weinig tot geen hinder of geluidsoverlast van ondervinden. En wanneer het mogelijk is, loop dan even naar de gang of een andere ruimte om je telefoongesprek voort te zetten.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels